Vesti
Sport
Milenković i Grujić najavili prve utakmice u kvalifikacijama za šampionat Evrope: Preboleli neuspeh u Kataru, spremni za odlazak u Nemačku
22.03.2023. 20:00
Izvor: Danas
Milenković i Grujić najavili prve utakmice u kvalifikacijama za šampionat Evrope: Preboleli neuspeh u Kataru, spremni za odlazak u Nemačku
Reprezentativci Srbije Nikola Milenković i Marko Grujić izjavili su da očekuju pobede u prvim mečevima na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. Ekipa selektora Dragana Stojkovića u petak dočekuje Litvaniju na stadionu „Rajko Mitić“ (20.45), a u ponedeljak u Podgorici igra sa Crnom Gorom.
Nakon euforičnog raspoloženja koje je vladalo pre Mundijala u Kataru, neuspeh nacionalnog tima na šampionatu sveta uticao je i na to da javnost predstojeća dva meča dočekuje u drugačijem raspoloženju.
– Bila su velika očekivanja u Kataru, mogli smo i više da pružimo, nismo uspeli, to ostaje iza nas i okrećemo novu stranicu. Pred nama su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, nema lakih utakmica, u svaki meč moramo ući sa verom u sebe i maksimalnom koncentracijom. Mislim da imamo dobre šanse da se kvalifikujemo, verujem da možemo da ponovimo igre iz kvalifikacija za Svetsko prvenstvo – izjavio je Milenković.
Marko Grujić kaže da je pred ekipom novi izazov i novi motiv.
– Sigurno da smo svi očekivali više u Kataru, trebalo je vremena da prebolimo taj neuspeh. Sada smo svi tu na novom početku, željni i motivisani da uspemo u novom cilju i ostvarimo plasman na šampionat – izjavio je vezni fudbaler Porta.
Fudbalska reprezentacija ima cilj da se plasira na šampionat Starog kontinenta posle 24 godine.
– Kad počne utakmica niko o tome ne razmišlja. To je činjenica koja nije prijatna kada pričamo pre utakmice, ali kad počne meč onda mislimo samo kako da pobedimo i osvojimo tri boda – rekao je Grujić, dok je Milenković dodao da će to biti samo „motiv više za ovu generaciju“.
Selektor Dragan Stojković je u svom obraćanju medijima u ponedeljak rekao da će akcenat biti na većoj koncentraciji, pre svega u odbrani i upozorio da Srbija ne sme da prihvatu ulogu favorita u svojoj kvalifikacionoj grupi.
– Svi igramo i odbranu i napad, dali smo mnogo golova u prethodnim utakmicama, a sigurno da moramo imati još bolju koncentraciju kako bi poboljšali igru u fazi odbrane. Postižemo mnogo golova, ako bi popravili i odbranu bilo bi dobro za sve – izjavio je Milenković, a Grujić je dodao da su i defanzivni zadaci obaveza svih igrača.
– Akcenat je ovih dana bio i rad na defanzivnom planu. Imamo dobru ofanzivu, postižemo mnogo golova, stvaramo veliki broj šansi, sada samo još da zategnemo igru u defanzivi i biće sve kako treba. Moramo svi zajedno da se branimo i svi zajedno da napadamo, što pre usvojimo te stvari, bićemo još bolji – rekao je Grujić.
Nikola Milenković je dodao da u grupi, u kojoj su još i Bugarska i Mađarska, nema izrazitih favorita.
– Ne bih nikoga izdvajao. Sve zavisi od nas, mislim da se mi pitamo najviše – kaže defanzivac Fiorentine, dok Grujić smatra da bi Srbija trebala da osvoji maksimalan broj bodova iz prve dve utakmice u grupi G.
– Svaka selekcija ima svoje kvalitete, ali i mane, koje smo analizirali. Pokušaćemo sve da iskoristimo i izađemo kao pobednici iz naredna dva meča.