Vesti
Žuta štampa
Zbog Gidre hteo da napusti Žikinu dinastiju! Nepoznati detalji sa snimanja kultnog filma - zamalo ostali bez Milana!
26.03.2023. 20:00
Izvor: Mondo
Zbog Gidre hteo da napusti Žikinu dinastiju! Nepoznati detalji sa snimanja kultnog filma - zamalo ostali bez Milana!
Marko Todorović i Dragomir Bojanić Gidra obeležili su kultno ostvarenje "Žikina dinastija", a otkriven je i detalj sa snimanja za koji javnost nije znala.
Jedan od omiljenih ostvarenja domaće kinematografije je svakako "Žikina dinastija" koju publika i danas rado gleda. Dogodovštinama Žike i Milana se mnogi smeju kao da film gledaju prvi put, a i o ostalim likovima se i dalje priča.
Nedavno smo otkrili kako sada izgleda čuveni Boba (Vladimir Petrović), a malo ko je znao u kakvim su odnosima zapravo bili glavni junaci Dragomir Bojanić Gidra i Marko Todorović. Todorović, svima poznat kao prijatelj Milan, umro je 29. avgusta 2000. godine, a njegova uloga u Žikinoj dinastiji obeležila mu je karijeru.
Gidra i Marko su bili u odličnim odnosima kako na snimanju, tako i privatno. Ipak, jedna mala trzavica obeležila je i ovaj odnos. Gidra je u to vreme imao dosta posla, pa se čekao njegov slobodan termin, kako bi se nastavilo snimanje. Todorović nije želeo više da čeka i izrazio je želju da napusti snimanje.
Ipak, producenti zajedno sa Gidrom, ubedili su ga da odustane.
"Gidra je te 1985. snimio sedam, osam filmova. Nije znao gde će pre, jer je igrao i neke predstave u pozorištu", ispričao je tvorac kultnog ostvarenja, reditelj Zoran Čalić.
"Ranije sam planirao odmor i neću ga pomerati. Možete vi bez mene", citirao je Čavić reči Marka Todorovića.
"Njegova uloga je bila velika i nije dolazilo u obzir da snimamo bez Marka. Pokušao sam da ga odobrovoljim. Našli smo se nekoliko puta u kafani kako bih omekšao njegov stav. Na kraju smo snimili film koji je doživeo neverovatan uspeh kod publike. Gidra je znao za tu priču i često je podbadao Marka na snimanju. Inače, odlično su se slagali. Pripadali su različitim glumačkim stilovima, ali su na setu i van njega bili sjajna kombinacija", dodao je reditelj.
Iako je na kraju sve rešeno i Todorović nije odustao od uloge, Gidra se često šalio na taj račun.
"A hteo si da pobegneš", rekao mu je Gidra tom prilikom u šali.