Vesti
Sport
Fudbalski spektakl u Podgorici: Crna Gora - Srbija
27.03.2023. 20:00
Izvor: Politika
Fudbalski spektakl u Podgorici: Crna Gora - Srbija
Meč na Gradskom stadionu počinje u 20.45.
Fudbalski savez i Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) su duel Crne Gore i Srbije, zbog očekivanog prisustva većeg broja domaćih i gostujućih navijača, kao i regionalnog rivaliteta i takmičarskog značaja, proglasili utakmicom povećanog bezbednosnog rizika.Francuz Klermon Turpan biće glavni sudija na meču Crne Gore i Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.
Turpan je poznato ime u svetu fudbalskih sudija, pa je njegovim izborom Uefa jasno stavila do znanja da je meč, koji će se večeras odigrati u glavnom gradu Crne Gore, jedan od najznačajnijih na početku kvalifikacionog ciklusa.
Pre početka ovog susreta Orlove su, ispred hotela u Podgorici, čekali navijači koji su želeli da se fotografišu. Iako je poznato da je fudbalerima potrebna koncentracija, obezbeđenje je pustilo navijače skoro do ulaza.Srbija i Crna Gora su se kao zasebne države do sada sastale samo dva puta, ali to nijednom nije bio slučaj u nekim od kvalifikacija za veliko takmičenje.
Bilo je to 2018. godine u C diviziji Lige Nacija. Srbija je oba puta trijumfovala. U Beogradu je bilo 2:1, dok su Orlovi u Podgorici slavili sa 2:0. Tri od četiri gola postigao je sada najbolji strelac u istoriji naše reprezentacije Aleksandar Mitrović i sigurno da ga u velikoj meri raduju novi mečevi protiv komšijske selekcije.
Selektor Crne Gore Miodrag Radulović večeras će 24. put voditi fudbalsku reprezentaciju Crne Gore. Sa Radulovićem na klupi Crna Gora je upisala sedam pobeda, šest remija i deset poraza. Radulović je 28. decembra 2020. imenovan za selektora, a nasledio je Faruka Hadžibegića.
Očekivan tim izvodi crnogorski selektor Miodrag Radulović u formaciji 3-5-2:
Na golu je Mijatović, trio u odbrani čine Vujačić, Savić i Tomaševič, a bekovi su Vešović i Marušić.
U sredini su Šćekić, Savićević i Hakšabanović, a u napadu Jovetić i Krstović.A u ekipi Srbije, nekoliko iznenađenja - na klupi je Vlahović, kao i Živković, šansu su dobili Ilić i Đuričić.
Crna Gora (3-5-2): Mijatović - Vujačić, Savić, Tomašević - Vešović, Šćekić, Savićević, Hakšabanović, Marušić - Jovetić, Krstović.
Srbija (3-4-2-1): V. Milinković Savić - Milenković, Gudelj, Pavlović - Đuričić, Ilić, Grujić, Mladenović - Tadić, S. Milinković-Savić - Mitrović.