Vesti
Politika
Ministarstvo rudarstva i energetike: Vesti o Grčiću u Pro Tentu nisu istinite
01.04.2023. 20:00
Izvor: RTV
Ministarstvo rudarstva i energetike: Vesti o Grčiću u Pro Tentu nisu istinite
BEOGRAD - Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije saopštilo je danas da pisanja medija da će bivši direktor EPS Milorad Grčić biti direktor u firmi Pro Tent "nemaju veze sa istinom".
"Preduzeće Pro Tent već saopštilo je da navodi o postavljanju bivšeg direktora EPS-a Milorada Grčića na čelo tog privrednog društva nemaju veze sa istinom. Koristimo priliku da zamolimo medije da sve informacije pre objavljivanja provere kako se u javnosti ne bi baratalo sa netačnim i često zlonamernim informacijama", rekli su iz ministarstva za N1.Na pitanje koliko je izvesna promena Statuta EPS-a, po kojoj bi ministarka Dubravka Đedović bila jedini član Skupštine akcionara, iz ministarstva kažu da o tome "odlučuje osnivač".
"Država je bila, i izmenom Statuta je predviđeno, da nastavi da bude stoprocentni vlasnik EPS-a. Država, kao osnivač EPS-a, ima obavezu da imenuje Skupštinu akcionara. Ko će biti u toj skupštini odlučiće osnivač i to je ono sto je predviđeno statutom", dodaje se u saopštenju.
Ranije ove nedelje, predsednik Sindikata radnika EPS Milan Đorđević rekao je da ima informacije da se za bivšeg direktora tog preduzeća Grčića sprema radno mesto direktora u firmi Pro Tent, koja je povezana sa EPS-om, ali se rukovodstvo Pro Tenta oglasilo i demantovalo takve navode.