Vesti
Žuta štampa
Udovica legendarnog pevača progovorila o neizmernom bolu! Otkrila detalje agonije, a na ovaj način pronalazi utehu!
02.04.2023. 20:00
Izvor: Kurir
Udovica legendarnog pevača progovorila o neizmernom bolu! Otkrila detalje agonije, a na ovaj način pronalazi utehu!
Iako će 6. aprila biti druga godišnjica smrti legendarnog pevača narodne muzike Predraga Živkovića Tozovca, supruga Emilija ne može da se navikne na realnost.
Tozovčeva supruga ne miri se sa gubitkom i priznaje da joj sve nedostaje, njegov dodir, glas, te da na televiziji stalno gleda muzičke emisije u kojima je gostovao jer tako odagnava osećaj da nije više sa njom.
Utehu pronalazi u sređivanju Tozovčeve zaostavštine, pošto je naslednica autorskih i izvođačkih prava koje joj je još davno zaveštao ugovorom o doživotnom izdržavanju.
Predrag je mnogo komponovao i ostalo je dosta nedovršenih pesama, snimljenih na trake, i Emilija bi želela da ih spoji i dovrši neko od njegovih kolega kako bi ipak došle do publike.
S obzirom na to da je muzičar bio i vrstan pesnik, poeziju će dati nekom dobrom recenzentu da bi se objavila zbirka.
- Biće tu dosta posla, volela bih da njegovu obimnu i vrednu zaostavštinu sredim. Godinama je pomagao naše pravoslavne hramove, ne samo u Srbiji, odazivao se gde god su ga zvali i dobio je dosta zahvalnica i priznanja, ali nije želeo da o tome ikad priča javno.
Umeo je da kaže: “Ako nekome učiniš nešto dobro, nemoj to nikad da spomeneš.”
- Često uhvatim sebe da razmišljam šta bih mogla da mu skuvam, a onda se trgnem. Sve mi je još novo i sveže. Na groblje odem bar jednom sedmično - zaključila je Tozovčeva supruga.