Vesti
Sport
Aleksandar Mitrović kažnjen sa osam mečeva suspenzije i 75.000 funti
04.04.2023. 20:00
Izvor: Politika
Aleksandar Mitrović kažnjen sa osam mečeva suspenzije i 75.000 funti
LONDON – Fudbaler Fulama i reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović kažnjen je sa osam mečeva suspenzije zbog crvenog kartona koji je dobio na meču četvrtfinala FA Kupa između Mančester Junajteda i Fulama.
Uz to će morati da plati i novčanu kaznu u visini od 75.000 funti. Disciplinska komisija Fudbalske asocijacije Engleske (FA) povećala jr inicijalnu kaznu Mitroviću sa tri na čak osam utakmica, pa najbolji strelac Fulama neće moći da igra praktično u naredna dva meseca.Mitrović je jedan meč kazne odradio, što znači da mu ostaje još sedam utakmica koje će morati da preskoči. Mitrović je u meču protiv Mančester Junajteda isključen jer je posle dosuđenog penala za „đavole” i isključenja Vilijana nasrnuo na sudiju Krisa Kavanu, kog je nekoliko puta povukao i odgurnuo.
Po automatizmu je odmah bio suspendovan na tri meča, ali je FA tražio dodatnu kaznu zbog nasilničkog ponašanja. Uz Mitrovića, kaznu je dobio i menadžer Fulama Marko Silva, koji je suspendovan sa naredna dva meča i moraće da plati 20.000 funti, prenosi Tanjug.