Vesti
Sport
Da li je gotova MVP trka? Jokić nije ličio na sebe, Embid demolirao Seltikse
05.04.2023. 20:00
Izvor: novosti.rs
Da li je gotova MVP trka? Jokić nije ličio na sebe, Embid demolirao Seltikse
Prošlo NBA veče možda je napravilo odlučujuću razliku u tesnoj MVP trci.
Nikola Jokić vratio se u tim nakon tri meča pauze zbog tegoba sa listom i nije ličio na sebe u porazu Denvera od najlošije ekipe Zapada Hjustona (103:124), dok je Džoel Embid postigao više od polovine poena za Filadelfiju u pobedi nad Bostonom u derbiju Istoka (103:101).
Srpski superstar je za 25 minuta ubacio 14 poena (šut 7/13), uz deset skokova, četiri asistencije i čak osam izgubljenih lopti od ukupno 20 timskih. Dok je bio na terenu Nagetsi su imali minus 21, tako da je sasvim jasno da Džoker u Teksasu nije bio ni senka dvostrukog MVP osvajača.
- Dobro sam se osećao, ali nisam igrao dobro. Fizički nije bilo problema, ali sa košarkaške strane nisam bio u ritmu - priznao je Jokić, koji je izgubio duel sa mladim turskim centrom Alperenom Šengunom (20 poena, 10 skokova).
Njegov glavni i izvesno jedini konkurent za MVP krunu, kamerunski div Džoel Embid, imao je veče za pamćenje. Seltiksima je ubacio 52 poena, promašio samo pet šuteva iz igre (20/25), uz 13 skokova, šest asistencija i dve blokade. Ako pitate trenera Filadelfije Doka Riversa, petom partijom ove sezone sa 50 ili više poena zakucao je u koš i MVP dilemu.
- Mnogo stvari smo odradili pogrešno, ali jedna stvar je bila na mestu - Džoel Embid. MVP trka je zaista gotova. Nismo mogli ništa da pogodimo, a on je postigao pola naših poena. Možda sam pristrasan, ali MVP trka je završena - rekao je Rivers, koji u ovom slučaju nema obavezu da bude objektivan.
Objektivan je bio njegov kolega na klupi Denvera Majk Meloun, kada je analizirao igru tima u meču sa Hjustonom i eventualne posledice.
- Veoma sam razočaran našim pristupom i uloženim naporom. Imali smo priliku da obezbedimo prvo mesto na Zapadu i nismo je shvatili ozbiljno. Ako budemo ovako igrali, lagano ćemo ispasti u prvoj rundi plej-ofa - razočarano je konstatovao Meloun.BOGDANU Bogdanoviću prijala je uloga startera u odsustvu Treja Janga, u pobedi Atlante nad Čikagom (123:105) odigrao je jedan od najboljih mečeva u sezoni sa 26 poena (šut 9/15) i pet asistencija. Utakmicu su na licu mesta pratili selektor Srbije Svetislav Pešić i direktor reprezentacije Dragan Tarlać.
- Pričao sam o svemu sa selektorom Pešićem. Moj nastup nikada nije bio upitan, samo da me zdravlje posluži - rekao je Bogdanović za dopisnika RTS na temu predstojećeg Svetskog prvenstva.
Pešić i Tarlać su pre toga posetili Nikolu Jokića u Denveru.
- Bili smo da vidimo Bogdanovića i Jokića, da im predstavimo plan i program priprema. Još je rano za dalju priču. Bili smo u poseti i Alekseju Pokuševskom i Nikoli Joviću. Imali smo dobre razgovore o košarci - rekao je Pešić.