Vesti
Žuta štampa
Anica Dobra glumi Marinu Tucaković u filmu "Nedelja": Glumica se dugo dvoumila, a zbog ovoga je prihatila ulogu
10.04.2023. 20:00
Izvor: Blic
Anica Dobra glumi Marinu Tucaković u filmu "Nedelja": Glumica se dugo dvoumila, a zbog ovoga je prihatila ulogu
Život legendarnog pevača Džeja Ramadanovskog biće pretočen u film "Nedelja", a glavnu ulogu dobio je pevač dens grupe Bit strit, Husein Alijević Husa.
Inače, jedna od glavnih uloga pripala je Anici Dobri, a ona će tumačiti lik najvažnije osobe u pevačevoj karijeri Marine Tucaković.
Budući da je upravo ona od siromašnog dečaka iz doma napravila zvezdu čija je biografija zavredela ekranizaciju, ne treba da čudi što će i njega uloga u filmu biti centralna.
Zbog toga, producenti su odlučili da upravo Anici Dobri dodele tu ulogu, jer osim što je vrhunska glumica, ona je uz supruga Miću Sovtića svedočila velikom prijateljstvu i poslovnoj saradnji Marine i Džeja.
- Anica je, osim po plavoj kosi i fizičkim atributima, veoma slična Marini i po boemskom načinu života. Uz supruga sa kojim je u srećnoj bračnoj zajednici tri decenije, a koji je bio Džejov najbliži i najbolji prijatelj, upoznala je pevačevu dušu bolje nego iko i znala ono što javnost nije. Kada je dobila ponudu, dugo se lomila da li da je prihvati jer je smatrala da će joj, upravo zbog druženja s Ramadanovskim, biti teško da se izmesti iz svoje i ubaci u neku drugu ulogu - ispričao je dobro obavešteni izvor.
- Mića joj je objasnio da niko neće moći iskrenije i autentičnije da odigra ono čemu je i ona sama svedočila. Sate u kafani uz viski i kafanu, prve taktove nekih od Džejovih najvećih hitova koje je uvek među prvima čula, smatrao je, moći će verno jedino ona da donese. Nakon toga, odlučila je da uzme scenario u ruke i prihvati se nimalo lakog zadatka - ispričao je izvor i dodao:
- Njena energija na setu je nezamenljiva. Pomaže i drugim glumcima, a pre svega Husi iz grupe Bit strit koji tumači Džeja. Najviše mu pomaže oko pokreta i nekih pevačevih originalnih gegova, tikova, mimike, koji su samo njemu bliski ljudi znali - zaključio je izvor.