Vesti
Sport
Partizan ne može da bude peti, može sedmi, Barsa bira rivala
13.04.2023. 20:00
Izvor: Danas
Partizan ne može da bude peti, može sedmi, Barsa bira rivala
Košarkaši Makabija u 34. kolu Evrolige posle produžetka pobedili su Real Madrid u Tel Avivu rezultatom 100:96 i tako srušili sva nadanja Partizana da može sa pete pozicije u doigravanje.
„Ponos Izraela“ je ligaški deo takmičenja završio sa učinkom 20-14, koliko mogu da imaju i crno-beli ukoliko u petak savladaju Panatinaikos u „Štark areni“, ali i za jedan poen bolji međusobni koš količnik od Beograđana.
Dakle, Makabi je obezbedio peto mesto i u četvrtfinalu plej-ofa će na četvrtoplasirani Monako, dok će ekipa Željka Obradovića, naravno pod pretpostavkom da će da pobedi PAO, na Real ili Barselonu. Kraljevski klub ima skor 23-11, Barselona 22-11 i ukoliko u petak pobedi Valensiju u „Blaugrani“ obezbediće drugo mesto jer ima bolji međusobni skor od velikog rivala. Real može da bude drugi samo ako Katalonci izgube, piše Sport Klub.

U slučaju da crno-beli izgube od Panatinaikosa i Žalgiris ne slavi protiv Bajerna, crno-beli će biti sedmi zbog lošijeg međusobnog skora od Fenera (minus 2). Ukoliko Litvanci slave u Minhenu i Partizan izgubi tri tima će završiti sa učinkom 19-15, a Beograđani bi bili šesti jer imaju najbolji skor zbog dve pobede protiv Litvanaca.

U meču sa mnogo preokreta Real je u drugoj četvrtini imao devet poena prednosti, Makabi je u finišu utakmice prokockao plus 7, a u većem delu produžetka oba tima su bila oslabljena. Najbolji strelac domaćih Lorenzo Braun je povredio zglob, dok je Edi Tavares morao van igre zbog pet ličnih grešaka.

Braun je bio najefikasniji sa 22 poena uz 4 skoka i 6 asistencija, Džoš Nibo je upisao 15 uz 11 skokova i, a Bonzi Kolson 11 uz 8 asistencija. U poraženoj ekipi Geršon Jabusele je zabeležio 25 poena, 8 skokova i 4 asistencije, Džanan Musa 20 uz 2 skoka i 3 asistencije, a Mario Hezonja 15.