Vesti
Sport
„Partizan će igrati sa Olimpijakosom i učitelj će pobediti učenika“: Trostruki osvajač kontinentalne krune projektuje finale Evrolige
18.04.2023. 20:00
Izvor: Danas
„Partizan će igrati sa Olimpijakosom i učitelj će pobediti učenika“: Trostruki osvajač kontinentalne krune projektuje finale Evrolige
Čuveni američki košarkaš, Majk Batist, izabrao između trenera srpskog i grčkog kluba.
Čuveni američki košarkaš, Majk Batist, izabrao između trenera srpskog i grčkog kluba.
U razgovoru za Basketnjuz, trener angažovan u Hjuston Roketsima analizirao je šanse četvrtfinalista Evrolige za plasman na Fajnal-for. I procenio da će svi učesnici plej-ofa, s prednošu domaćeg terena u prve dve utakmice i eventualnim majstoricama, otići u Kaunas. Osim u slučaju Reala, koji je spojen sa Partizanom.
Za njegov pojam, triling Barselona – Olimpijakos – Monako probiće se u samu završnicu elitnog kontientalnog klupskog takmičenja pod obručima, a tamo će im se pridružiti bivši prvak Evrope iz Beograda.
„Tu je moj bivši trener Željko Obradović. Osvojio sam tri titule sa njim i da sada očekujem da izgubi, bilo bi baš čudno. Ne mogu to da uradim“, smatra Majk Batist, koji je sa trofejnim Čačaninom godinama sarađivao sa Panatinaikosom i dobro zna koliko je ovaj gladan i vredan venserijskih uspeha.
„Znam da će Partizan biti spreman za sve. Ne postoji trener koji bolje priprema ekipu od Obradovića. Malo ću rizikovati i kladiću se na Željka… Sigran sam da će se boriti, ali mislim da će čitava serija biti odlučena na nekim sitnim detaljima, a baš je u tim detaljima Obradović najbolji“, smatra penzionisani superstar.
Koliko veruje u ono što rade Obradović i izabranici pobednika u 20 od 21. plej-of duela, Batist se mnogo pre usuđuje da tipuje da će finalisti biti Partizan i Olimpijakos, a na kraju balade radovati se crno-beli. Uz priznanje da mu nije lako da izabere između dva omiljena košarkaška saborca i prijatelja.
„Šaras je moj brat, ali mislim da će u ovom slučaju učitelj pobediti učenika. Zato imam Partizan u finalu, a tamo ponovo biram Partizan“, otkrio je Batist, pa pohvalio dvojicu igrača našeg kluba, za koje smatra da su udarne igre crno-belih.
„Dante Egzum igra sjajnu košarku. Gledao sam nekoliko utakmica Partizana i video sam da Egzum kontroliše igru. Postiže poene, upošljava saigrače. Uz to imaju i Kevina Pantera koji uvek može da pogodi. Zato mislim da imaju šanse protiv Reala“, ubeđen je Batist.