Vesti
Sport
Partizan u petak igra derbi za potvrdu prvog mesta na kraju ligaškog dela ABA lige - 19.00
Obradović oprezan pred gostovanje u Podgorici: Budućnost kod kuće igra sasvim drugačije, očekujem novitete
20.04.2023. 20:00
Izvor: Danas
Obradović oprezan pred gostovanje u Podgorici: Budućnost kod kuće igra sasvim drugačije, očekujem novitete
Košarkaši Partizana igaški deo reginalnog takmičenja završavaju sutra u Podgorici (19.00). Trijumfom bi potvrdili prvo mesto pred start plej-ofa.
Promenljiva forma Podgoričana, odnosno nagle oscilacije u igri, posledično su imale relativno loše rezultate u Evrokupu i ABA ligi.
Ispadanje od Ulma u osmini finala Evrokupa, nadograđeno porazom od čačanskog Borca u Podgorici, u poslednjem abaligaškom kolu, naterali su upravu Budućnosti da se nedavno rastane sa Vladom Jovanovićem.
Kao prelazno rešenje, doveden je Petar Mijović, koji već ima iskustva vođenja prvog tima najtrofejnijeg crnogorskog kluba.
Iako košarkašima Partizana meč u Podgorici predstavlja važnu referentnu tačku i za Budućnost ima značaj u borbi za treće mesto.
Podgoričani su samo na trijumf od Cedevita Olimpije i u slučaju poraza omogućili bi Ljubljančanima da u odloženom kolu sa Crvenom zvezdom dođu u poziciju da se domognu trećeg mesta pred plej-of.
Željko Obradović nije oduševljen činjenicom da je Budućnost nedavno promenila trenera, s obzirom na to da će mlađi kolega sigurno pokušati da u kratkom roku uvede određene novine.
– Poslednja utakmica, svesni smo značaja te utakmice. Ono što je bitno pred tu utakmicu je to da smo mi napravili skauting, ali je činjenica da je Budućnost promenila trenera i da će sigurno biti nekih novih stvari u njihovoj igri. Na nama je da probamo na samoj utakmici da reagujemo i da vidimo da li ima nekih noviteta, što se taktike igre tiče. Zdravi smo, spremni i svesni toga šta nas očekuje protiv ekipe koja ima kvalitet i koja naravno na domaćem terenu igra sasvim drugačije.
Uroš Trifunović bi trebalo da u Podgorici dobije više prosotra i veću minutažu. Rival kvaliteta Budućnosti trebalo bi da za njega predstavlja i odličnu priliku za dokazivanje.
– Želimo da obezbedimo prvo mesto koje nam je jako važno pred početak plej-ofa. Svi znamo koliko dugo Partizan nije bio prvi na kraju ABA lige. Dugo sam ovde, znam kako izgleda gostovanje u punoj Morači i koliko je teško. Dobra su ekipa, koja će sigurno pokazati reakciju na promenu trenera. Mi treba da budemo fokusirani, da igramo našu igru i sigurno ćemo odraditi dobar posao.
Sutrašnji meč u Podgorici predstavljaće za cnro-bele i generalnu proveru pred start plej-ofa u Evroligi i serijala sa Real Madridom.
Pobedom u Podgorici, Kevin Panter i saigrači obezbedili bi lidersko mesto u ABA ligi tokom čitavog plej-ofa.