Vesti
Sport
Avramović: Panter ovaj šut vežba 15 godina, zaslužujemo fajnal for Evrolige
26.04.2023. 20:00
Izvor: Politika
Avramović: Panter ovaj šut vežba 15 godina, zaslužujemo fajnal for Evrolige
MADRID – Košarkaš Partizana Aleksa Avramović izjavio je večeras da su „crno-beli” zasluženo pobedili Real 89:87 u prvom meču četvrtfinala plej-ofa Evrolige.
Partizan je do trijumfa u Madridu stigao trojkom kapitena Kevina Pantera 0,4 sekunde pre kraja utakmice.„Ovo je izvanredan osećaj. Znamo da je Real klub koji godinama ima ambicije da osvaja sve trofeje u kojima se takmiči. Bilo je potrebno da svaki igrač da maksimalan doprinos u ovoj utakmici da bi se to i ostvarilo. Panter je imao neverovatno veče, pogodio je težak šut. Nosio nas je u poslednjoj četvrtini, kapitenski kada je najpotrebnije i mu verujemo”, rekao je Avramović posle utakmice za Sportklub, javlja Tanjug.
On je dodao da košarkaši Partizana već misle na naredni meč, koji će biti odigran u četvrtak u Madridu.
„Ova pobeda je iza nas. Sutra ćemo analizirati ovaj meč. Videćemo šta možemo da napravimo da ne bude odlučen meč na jednu loptu, ako smo već u situaciji da ranije možemo da završimo meč”, dodao je Avramović.On je potom pohvalio kapitena Partizana.
„Panter je u finišu meča izveo šut koji vežba 15 godina. Kada je trening svako uzima svoje šuteve, ali Kevin radi taj šut. On u poslednje dve godine dođe ranije i po sat vremena i vežba šut. Pogodio je i protiv Monaka kada smo obezbedili top osam”, podsetio je Avramović.
Košarkaš Partizana je naveo da Real ima veoma iskusan tim.
„Oni ne mogu brže da trče od nas i da igraju bolju tranziciju. Imamo mnogo prednosti, Alen Smailagić je pravio dosta problema Oskaru Tavarezu. Nadam se da će on igrati u narednoj utakmici. Želimo da protiv najboljih izborimo tri pobede i da se plasiramo na F4. Sada je veliki pritisak na igračima Reala, a verujem da će igrati agresivnije u narednom meču. Međutim, to je motivacija za nas. Pobedite nas ako mislite da ste bolji. Imamo respektabilan tim, koji zaslužuje da ide na F4. Mislim da je ovo bila najbolja utakmica Partizana u ovoj sezoni”, zaključio je Avramović.
Četvrtfinalna serija se igra na tri pobede. Treći meč je na programu drugog maja u Beogradu.