Vesti
Sport
Poznato zbog čega Ljulj nije bio kažnjen
01.05.2023. 20:00
Izvor: B92
Poznato zbog čega Ljulj nije bio kažnjen
Dvojica košarkaša Reala Geršo Jabusele i Gabrijel Dek dobila su suspenziju od po pet i jednu utakmicu zbog tuče na drugoj utakmici protiv Partizana.
Svima posle odluke Evrolige nije jasno zašto među kažnjenima nije bilo Serhija Ljulja koji je sve započeo nesportskim faulom nad Kevinom Panterom.
Kako stoji u odlici on nije kažnjen jer nije učestvovao u tuči.
"Pošto je gospodin Ljulj napravio nesportski faul. koji je sankcionisan na terenum, njegovo ponašanje ne potpada pod odgovornost disciplinskog sudije. Da gospodin Ljulj nije napravio nesportski faul možda ne bi došlo, ali je činjenica da on nije učestvovao u fizičkoj agresiji tokom tuče, sudije ga nisu isključile, pa samim tum disciplinski sudije nema mogućnost da ga kazni" stoji u saopštenju.
Dvojica košarkaša Partizana su kažnjena, Kevin Panter i Matijas Lesor neće moći da pomognu svojim saigračima na trećoj utakmici plej.ofa Evrolige, koja se igra u utorak od 20.30 u Štark Areni.
Podsetimo da Partizan u seriji vodi sa 2:0 i nedostaje mu samo još jedna pobeda kako bi obezbedio plasman na fajnal-for koji se ove sezone održava u Kaunasu.