Vesti
Sport
Fudbaleri Partizana na gostovanju savladali TSC
02.05.2023. 20:00
Izvor: Danas
Fudbaleri Partizana na gostovanju savladali TSC
Fudbaleri Partizana pobedili su večeras u Bačkoj Topoli ekipu TSC-a sa 3:1, u utakmici 33. kola Super lige Srbije.
Partizan je do vođstva došao u 12. minutu, kada se u strelce upisao Rikardo Gomeš. Napadač crno-belih iskoristio je dodavanje Nemanje Jovića, ušao u kazneni prostor, i preciznim udarcem savladao golmana TSC-a Veljka Ilića.
Golu Partizana prethodila je greška igrača TSC-a Nemanje Stojića.
Nisu dugo gosti imali prednost na svojoj strani, pošto je osam minuta kasnije izjednačenje TSC-u doneo Saša Jovanović.
Stativu je iz slobodnog udarca pogodio Luka Ilić, a lopta se posle kontakta sa golmanom Partizana Aleksandrom Popovićem odbila do Jovanovića.
Do kraja poluvremena oba tima imala su po dve šanse da dođu do drugog gola.
Prvo je šansu imala domaća ekipa u 33. minutu preko Petra Ratkova. Njegov prvi udarac iz blizine pred golom zaustavlja Siniša Saničanin, da bi u drugom pokušaju Ilić loše zahvatio loptu koja ide preko gola.
Partizan je prvu priliku imao u 40. minutu, kada je prečku pogodio Gomeš, a isti igrač pet minuta kasnije posle dodavanja Bibarsa Natha postiže gol koji je ubrzo poništen zbog ofsajda.
Crno-beli su dobro otvorili i drugo poluvreme, a do nove prednosti stižu u 48. minutu. Sa ivice šesnaesterca šutirao je Natho, a lopta se posle intervencije golmana TSC-a odbija do Jovića, koji vraća prednost Partizanu.
Gosti su pobedu potvrdili golom Aleksandra Filipovića u 70. minutu posle kornera.
TSC se četiri kola pre kraja nalazi na drugom mestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Tim iz Bačke Topole ima 65 bodova, dok je Partizan nakon prekida niza od tri meča bez pobede na četvrtom mestu sa 61 bodom.
U narednom kolu TSC gostuje Radničkom u Kragujevcu, a Partizan dočekuje Novi Pazar.