Vesti
Politika
"Rusija je uz Srbiju i srpski narod": Putin izrazio saučešće nakon masakra kod Mladenovca
05.05.2023. 20:00
Izvor: Blic
"Rusija je uz Srbiju i srpski narod": Putin izrazio saučešće nakon masakra kod Mladenovca
Predsednik Rusije Vladimir Putin, Vlada Rusije i Ambasada Rusije u Beogradu uputili su izraze najdubljeg saučešća Srbiji i srpskom narodu zbog najnovije tragedije koja ju je zadesila, poručivši da je reč o neverovatnoj, neviđenoj i najstrašnijoj tragediji jer se radi o gubitku mladih.
- Rusija s obzirom na naše posebne prijateljske odnose i uzajamnu ljubav i partnerstvo stoji u ovom najtežem trenutku uz Srbiju - rekao je u svom video obraćanju ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko.On je poručio da je Rusija bol Srbije prihvatila kao svoju tugu.
- Mi smo uz vas i u ovom preživljavanju Srbi mogu da se oslone na bratsku Rusiju - rekao je on.Povodom tragičnih događaja Ambasada Ruske Federacije u Srbiji i Ruski dom u Beogradu odlučili su da budu odloženi koncerti ruske pevačice Pelageje, koji su planirani za 9. i 10. maj u Beogradu i Novom Sadu. Novi datumi nastupa biće naknadno objavljeni.
"Kada bol zbog gubitka makar malo utihne, sigurno ćemo zajedno pevati naše omiljene pesme", poručeno je iz Ruskog doma.U pucnjavi u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu u sredu, 3. maja, ubijeno je osmoro đaka i radnik obezbeđenja, a šestoro dece i nastavnica su ranjeni. Policija je uhapsila učenika te škole Kostu K. (13) koji je počinio ovaj zločin.
Kod Mladenovca je protekle noći u pucnjavi ubijeno osam ljudi, a 14 je ranjeno. Nakon višečasovne obimne potrage uhapšen je osumnjičeni Uroš B. (21).