Vesti
Svet
Širom Britanije ulične žurke nakon krunisanja, Čarls ide na koncert u Vindzor
07.05.2023. 20:00
Izvor: Politika
Širom Britanije ulične žurke nakon krunisanja, Čarls ide na koncert u Vindzor
London – U brojnim opštinama u Velikoj Britaniji danas će se održati ulične zabave, dok će novokrunisani kralj Čarls III prisustvovati koncertu na kojem će pevati Lajonel Riči, Keti Peri i Andrea Bočeli u dvorcu Vindzor, u znak obeležavanja njegovog krunisanja.
Čarls i njegova supruga Kamila krunisani su juče u Vestminsterskoj opatiji, što je bila najveća ceremonija u Velikoj Britaniji u prethodnih 70 godina.
Njih dvoje se nisu pojavljivali u javnosti otkako su pozdravljali publiku sa balkona Bakingemske palate posle krunisanja, ali članovi kraljevske porodice će biti danas ponovo pred publikom.
Kraljev mlađi brat princ Edvard, njegova sestra princeza Ana i princeza Beatris, princeza Jevgenija, ćerka drugog Čarlsovog brata Endrjua, prisustvovaće „big lanč” događajima i biti deo 50.000 uličnih žurki koje se održavaju širom zemlje.
Premijer Britanije Riši Sunak će takođe biti jedan od domaćina ručka povodom krunisanja, a gosti će mu biti ukrajinske porodice i grupe mladih.
Kasnije, Čarls i Kamila, i još neki uticajniji članovi kraljevske porodice će se priključiti događaju na kojem će biti 20.000 ljudi, a ugostiće i goste „koncerta krunisanja” u Vindzoru, u palati na zapadu Londona, prenosi Tanjug.