Vesti
Sport
Poznato kad Novak Đoković igra prvi meč na mastersu u Rimu: Pohod na sedmu titulu ili priprema za Rolan Garos
11.05.2023. 20:00
Izvor: Danas
Poznato kad Novak Đoković igra prvi meč na mastersu u Rimu: Pohod na sedmu titulu ili priprema za Rolan Garos
Novak Đoković svoj prvi meč na mastersu u Rimu igra u petak, a njegov duel sa Argentincem Tomasom Ečeverijem neće početi pre 19 časova, saopštili su danas organizatori takmičenja.
Najbolji teniser sveta je do sada šest puta osvajao turnir u glavnom gradu Italije, a u poslednjih 18 godina trofej na ovom mastersu su čak 16 puta osvajali Đoković i Nadal.
Misteriozna povreda ramena uticala je na to da Đoković doživi neočekivane poraze na turnirima u Monte Karlu i Banjaluci, a da potom otkaže učešće na mastersu u Madridu.
Iako mediji prenose da je proteklih dana trenirao bez specijalnog steznika, srpski teniser tek treba da dostigne vrhunsku formu i prognoze su da će turnir u Rimu iskoristiti kao pripremu za predstojeći Rolan Garos (22. maj – 11. jun).
Njegov protivnik je u prvom kolu ovog turnira eliminisao jednog od najtalentovanijih igrača na svetu, 18-godišnjeg Francuza Luku van Aša (7:6, 6:3).
Ove sezone Ečeverija je nastupao u dva ATP finala, na turnirima u Santijagu i u Hjustonu, a trenutno se nalazi na 61. mestu ATP liste.
Argentinac je specijalista za igru na šljaci, podlogu na kojoj se igra i na turniru u glavnom gradu Italije i može se reći da je jedan od najtežih rivala sa kojima je srpski teniser mogao da se sastane u ovoj fazi takmičenja.