Vesti
Sport
Rune zaustavio Đokovića u četvrtfinalu Rima
17.05.2023. 20:00
Izvor: Politika
Rune zaustavio Đokovića u četvrtfinalu Rima
RIM – Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u polufinale mastersa u Rimu, pošto je danas u četvrtfinalu izgubio od Danca Holgera Runea 6:2, 4:6, 6:2. Meč je je trajao dva sata i 20 minuta.
Ovo je bio treći međusobni duel srpskog i danskog tenisera, a drugi trijumf Runea, koji je sedmi igrač na ATP listi.Danac će u polufinalu mastersa u glavnom gradu Italije igrati sa pobednikom meča između Norvežanina Kaspera Ruda i Argentinca Franciska Čerundola.
Đoković je prošle godine osvojio masters u Rimu pošto je u finalu pobedio Grka Stefanosa Cicipasa 4:6, 6:3, 6:3. Đoković će od ponedeljka, 22. maja izgubiti prvo mesto na ATP listi, pošto će prvu poziciju preuzeti Španac Karlos Alkaraz.
Rune je u prvom gemu prvog seta današnjeg meča napravio brejk, a onda je na svoj servis stigao do 2:0. Đoković je potom smanjio na 2:1. Danski teniser je nastavio sa odličnom igrom, a u petom gemu napravio je novi brejk. Rune je zatim poveo 5:1, a u narednom gemu imao je set loptu. Đoković je smanjio na 5:2, ali je Rune na svoj servis osvojio gem i prvi set je dobio rezultatom 6:2, javlja Tanjug.Đoković i Rune su bili sigurni na svoje servise na startu drugog seta. Danac je imao brejk loptu u trećem gemu, ali je Đoković poveo 2:1. Srpski teniser je potom zatražio medicinski tajm-aut. Đoković je zatim zaigrao angažovanije i poveo 5:2. Danac je smanjio na 5:4, a onda je u desetom gemu meč prekinut zbog kiše na servis Runea.
Meč je nastavljen posle pauze od skoro sat vremena, a Đoković je napravio brejk i drugi set osvojio rezultatom 6:4.
Rune je na startu trećeg seta napravio dva brejka i poveo 3:0. Danski teniser je zaigrao angažovanije u nastavku meča i poveo 5:1. Đoković je smanjio na 5:2, a Rune je osvojio gem na svoj servis, koji mu je doneo pobedu.
Masters u Rimu igra se za nagradni fond od 7.705.780 evra.