Vesti
Sport
„Nikola Jokić je nadmašio Dražena Petrovića“: Miško Ražnatović o srpskom asu u NBA ligi
18.05.2023. 20:00
Izvor: Danas
„Nikola Jokić je nadmašio Dražena Petrovića“: Miško Ražnatović o srpskom asu u NBA ligi
Košarkaš Denvera Nikola Jokić najbolji je igrač sa prostora bivše Jugoslavije, izjavio je menadžer srpskog reprezentativca Miško Ražnatović, prenosi španski As.
„Uvek će mi biti teško da priznam da je neko bolji od Dražena Petrovića, ali posle svega što je Jokić napravio, mislim da je već možda ispred njega. Svi ostali su daleko iza“, rekao je Ražnatović, pa nastavio:
„Naravno, moramo da uzmemo u obzir period u kome je Dražen igrao, kada je NBA liga bila zatvorena za Evropljane. Postizao je više od 40 poena, ušao u treću petorku sezone, to su neverovatne stvari za devedesete godine prošlog veka. Do danas, njegova košarka, elegancija pokreta, najveća je fuzija sporta i umetnosti koju sam u životu video“, dodao je Ražnatović.
On je istakao da niko nije očekivao da će Jokić ovakve domete.
„Bilo je jasno da je neverovatan talenat, bilo je nešto prirodno u njemu. Međutim, niko nije mogao da pomisli da će da postane dvostruki MVP, posebno bez velikih atletskih sposobnosti. Drago mi je što mi je dokazao da sam pogrešio, igra neverovatno i nadam se da će tako da nastavi“, dodao je menadžer košarkaša Denvera.
Ražnatović je istakao da je Jokić skroman košarkaš.
„Ne obraća pažnju na stvari van terena, društvene mreže i slično. Skroman je i tačan. U intervjuima i javnim nastupima pokazuje da je ozbiljan i inteligentan. Izgradio je imidž van terena i postao čovek u koga bi nove generacije trebalo da se ugledaju“, zaključio je Ražnatović.