Vesti
Politika
Brnabić sa direktorkom Unicefa o aktivnostima posle masovnog ubistva u školi
23.05.2023. 20:00
Izvor: Danas
Brnabić sa direktorkom Unicefa o aktivnostima posle masovnog ubistva u školi
Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas u Beogradu sa direktorkom Fonda UN za decu (Unicef) u Srbiji Dejanom Kostadinovom o aktivnostima sprovedenim posle masovnog ubistva u beogradskoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“.
Kostadinova je rekla da je Unicef uvek spreman da pruži podršku Srbiji kroz ekspertsku pomoć, posebno imajući u vidu težinu i kompleksnost tragičnog događaja, saopštila je vlada.
Brnabić je zahvalila Kostadinovoj na brzoj reakciji i podršci aktivnostima vlade, i kroz uključivanje u radne grupe koje je formirala posle tragičnih događaja početkom maja.
One su razgovarale i o neophodnosti izrade strategije koja treba da obuhvati preventivno delovanje i da se formuliše na osnovu najboljih iskustava i praksi, u čemu će podrška Unicefa biti od velikog značaja, navedeno je u saopštenju.
Kako je saopšteno, strategija bi obuhvatila niz aktivnosti na polju obrazovanja i socijalne zaštite i aktivnosti usmerenih na mlade.
U oružanom napadu 13-godišnjeg učenika u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ 3. maja, ubijeno je devetoro dece i radnik obezbeđenja, a ranjeno je petoro učenika i nastavnica.