Vesti
Sport
Novak Đoković najavio nastup na Rolan Garosu: Alkaras favorit, ali iskustvo je na mojoj strani
27.05.2023. 20:00
Izvor: Danas
Novak Đoković najavio nastup na Rolan Garosu: Alkaras favorit, ali iskustvo je na mojoj strani
Srpski teniser Novak Đoković izjavio je da je Karlos Alkaras favorit za osvajanje trofeja na ovogodišnjem Rolan Garosu.
On je održao konferenciji za medije pred sutrašnji početak turnira u Parizu, na kojem svoj prvi meč igra u ponedeljak 29. maja.
– Alkaras je broj jedan na svetu i on je igrač koji je osvajao najveće titule na šljaci ove godine. Zato je prvi favorit. Kada igrate mečeve u tri dobijena seta iskustvo je na mojoj strani, ali pitanje je da li će to imati uticaj. Ako gledamo iz perspektive sporta i svega što nas okružuje, on je prvi favorit – rekao je Đoković.
Dvostruki pobednik Rolan Garosa je danas trenirao sa Rusom Karenom Hačanovim na stadionu „Suzan Leglen“.
– Osećam se dobro. Nemam nikakvih fizičkih problema koje bi me brinule – izjavio je treći nosilac na ovogodišnjem turniru u Parizu, a zatim dodao:
– Grend slem turniri su kao drugi sport, uvek se osećam samouvereno. Format mi takođe odgovara, daje mi vremena da postepeno ulazim u formu. Nadam se da ću dobro početi turnir.
Prvi rival biće mu Amerikanac Aleksandar Kovačević, a to će biti njihov prvi međusobni duel.
– Imam dobro mišljenje o Kovačeviću, fin momak, veoma talentovan. Nije igrao mnogo na šljaci dok je odrastao u SAD, ali neću ga potceniti.
Đoković bi eventualnim trijumfom na Rolan Garosu došao do 23. trofeja na grend slem turnirima i tako postao najuspešniji teniser po broju osvojenih titula na četiri najveća turnira u ovom sportu.
– Nije tajna da je jedan od razloga zašto igram – obaranje rekorda, ali moje telo ne reaguje isto kao pre deset godina. Sada se fizički osećam dobro, ništa mi ne smeta. Nadam se da neću morati da se bavim tim stvarima. Ako gledate moje rezultate, više imam šanse na Vimbldonu i US Openu nego ovde. Nadala nema ove godine i to menja neke stvari, on je bio prepreka da ovde osvojim još nekoliko titula. Znam koliko je to teško, s druge strane imam iskustvo i motivaciju i imam igru – izjavio je srpski teniser.