Vesti
Sport
Željko Obradović: Da se u finalu ABA lige priča samo o košarci
07.06.2023. 20:00
Izvor: Danas
Željko Obradović: Da se u finalu ABA lige priča samo o košarci
Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je večeras da je zadovoljan igrom svoje ekipe u odlučujućoj utakmici polufinala ABA lige protiv Cedevita Olimpije i poželeo da predstojeće finale protiv Crvene zvezde bude kao dueli u Evroligi i da se samo priča o košarci.
„Bila je veoma lepa serija, mislim da su ljudi koje vole košarku mogli da uživaju u sve tri utakmice“, rekao je Obradović na konferenciji za novinare posle utakmice.
„Večerašnjom utakmicom sam veoma zadovoljan. Sve ono na čemu smo insistirali po povratku iz Ljubljane smo uspeli da ostvarimo, to je pre svega bila agresivnija odbrana, kontrolisanje njihovog ofanzivnog skoka ali i igra u napadu gde smo koristili svoj kvalitet“, dodao je Obradovič.
Košarkaši Partizana plasirali su se večeras u finale ABA lige, pošto su u odlučujućoj utakmici polufinalne serije pobedili Cedevita Olimpiju 90:71.
Obradović je naveo da je kapiten Kevin Panter posle utakmice u Ljubljani zamolio da tim dobije dva dana odmora i da je to prihvatio.
„Odmorili su se i posle toga smo nastavili da radimo… Izgledaju svežije, zadovoljnije i igraju sa boljom koncentracijom. Mada, i večeras je bilo momenata kada to nije bilo na nivou koji ja želim, ali tako je tako je…“, rekao je Obradović.
Obradović je posebno pohvalio igru Jama Madara i Alena Smailagića na večerašnjoj utakmici.
„Jam je odigrao fenomenalnu utakmicu, Smailagić je možda imao jednu lošu odbranu i to je nešto što očekujem od njih i u finalnoj seriji. Ali, naravno, uvek je ekipa ta koja je radila i koja je dovela do toga da ubedljivo završimo ovu seriju“, rekao je Obradović.
Obradović nije želeo da komentariše saopštenja Crvene zvezde iz prethodnih dana o terminima za finalnu seriju i istakao da se on bavi isključivo terenom. Takođe, nije želeo da komentariše ni to da li je polufinalna serija mogla da se igra ranije.
„Neću time da se bavim uopšte jer to nije moj deo posla… Moj deo posla je kad mi kažu sledeća utakmica je tad i taj i ja pripremam ekipu. Ja sam samo trener, nikad se nisam mešao u nešto nije moja nadležnost“, rekao je Obradović.
Upitan kakva je situacija sa povređenim Aleksom Avramovićem, Obradović je naveo da će se o stanju njegove ruke više znati u petak.
„Aleksa čeka se još jedna provera stanja njegove ruke koja će verovatno biti u petak i u odnosu na to će se odlučiti da li i koliko može“, rekao je trener Partizana.
O finalu protiv Zvezde, Obradović je rekao da se „ekipe poznaju dobro“ i da je njegova želja da se „priča o košarci“.
„Poznajemo se dobro, ali uvek postoje neke stvari koje se pripremaju za narednu utakmicu, neki detalj… Zaista ne znam kako će biti, verujem da ćemo imati podršku navijača. Moja želja je da sve bude kao na utakmicama Evrolige, da se priča o košarci i da se igra košarka“, rekao je Obradović.
Finalna serija ABA lige počinje 12. juna, a Partizan je domaćin prve utakmice.