Vesti
Žuta štampa
Seka Aleksić ispunila obećanje i odvela devojčicu na maturu: Pevačica velikog srca - nasmejane prošetale Vrbasom!
12.06.2023. 20:00
Izvor: Mondo
Seka Aleksić ispunila obećanje i odvela devojčicu na maturu: Pevačica velikog srca - nasmejane prošetale Vrbasom!
Seka Aleksić je danas odvela na proslavu mature devojčicu koju su maltretirali vršnjaci iz osnovne škole i vratila joj osmeh na lice.
Kao što je i obećala pre nekoliko dana i oduševila naciju svojim humanim gestom, Seka Aleksić je večeras pokazala da je čovek s velikim srcem! Pevačica je ispratila devojčicu iz Vrbasa na maturu, nakon što je na Tviteru saznala da Mia nema s kim da ide na ovaj veliki događaj.
Seka Aleksić je u Vrbas stigla s velikim buketom cveća za devojčicu kojoj je večeras ulepšala život i kojoj sigurno sve vršnjakinje zavide, jer ju je muzička zvezda ruku pod ruku odvela na proslavu male mature. Čim ju je ugledala zagrlila ju je, a potom su proštale gradom.
Mia je za ovu priliku izabrala crnu haljinicu i patike, a i Seka je došla u svedenoj crnoj kombinaciji s akcentom na čizmama. Sve vreme je devojčici pridržavala kišobran kako ne bi pokisla, a osmeh na njihovim licima govorio je više od reči.
"Mi odrasli smo pali svi na ispitu! Mia je sa drugarima otišla na maturu, možemo samo da se nadamo da će deca biti mnogo bolji ljudi nego što smo mi!", napisala je Seka na društvenim mrežama nakon što je devojčicu odvela na maturu, a ovaj pevačicin gest mnogi smatraju velikom lekcijom svim poznatim ličnostima.
Podsetićemo kako je tekla priča.
Devojčica Mia je mesecima trpela maltretiranje svojih školskih vršnjaka zbog toga što je romskog porekla, a porodični prijatelj njenih roditelja odlučio je da javno objavi šta se dešava. Objava je završila na Tviteru i Seka Aleksić ju je, kao i mnogi, pročitala, te se ponudila da će odvesti devojčicu na maturu, jer niko nije želeo da ide s njom, kako je navedeno.
"Devojčici su u školu doneli bakarnu žicu da bi je ismevali jer je Romkinja, u smislu vi skupljate bakar, pa evo da učestvujemo. Otac vozi kamion po Evropi, a majka drži cvećaru. Niko ne želi s njom na maturu... I svi ćute! Tako učestvuju u nasilju. Je l' ovo Srbija koju hoćemo?", glasila je objava.
Osim što je devojčici ulepšala matursko veče, a sigurno i period života, Seka Aleksić ovih dana ima i veliki povod za slavlje s obzirom na to da joj je uručena prestižna nagrada na događaj u Story Awards u Zagrebu.