Vesti
Sport
Novak deset godina bez poraza na Centralnom terenu Vimbldona
24.06.2023. 20:00
Izvor: Sport klub
Novak deset godina bez poraza na Centralnom terenu Vimbldona
Ostalo je još desetak dana do početka Vimbldona, a Novak Đoković će na najpoznatiji teniski turnir ući kao veliki favorit.
Srbin je slavio sedam puta na terenima Ol Ingland kluba, a trenutno je u seriji od četiri vezane titule. Nedostaje mu samo jedan trofej da se na večnoj listi izjednači sa rekorderom Rodžerom Federerom, koji je osam puta pobedio na Vimbldonu.
Još jedan podatak uliva dodatni strah Đokovićevim rivalima. Uskoro će se napuniti tačno deset godina od poslednjeg poraza srpskog asa na Centralnom terenu.
To se dogodilo u finalu 2013. godine kada je Endi Mari u finalu bio bolji od Srbina u tri seta 6:4, 7:5, 6:4, što je ujedno i jedini Novakov poraz u odlučujućem meču na Vimbldonu.
Od tada je Đoković osvojio šest titula i doživeo samo dva poraza i to oba na terenu broj 1. Tokom 2016. pobedio ga je u trećem kolu Sem Kveri, a godinu dana kasnije zbog povrede je na istom terenu predao meč Tomasu Berdihu.
Kako stvari stoje, ako Srbin sve mečeve bude igrao na Centralnom terenu, šanse da ga neko ugrozi su minimalne.
Sve mečeve sa najprestižnijeg i najpoznatijeg turnira na svetu, koji počinje 3. jula, možete da pratite u direktnom prenosu na kanalima Sport kluba.