Vesti
Sport
Piter Olanjinka predstavljen u Crvenoj zvezdi
26.06.2023. 20:00
Izvor: Politika
Piter Olanjinka predstavljen u Crvenoj zvezdi
Novi fudbaler Crvene zvezde Piter Olanjinka izjavio je danas u Beogradu da je dolazak među crveno-bele veliki korak za njegovu karijeru.
„Svestan sam da je korak napred, a promena, iako nije laka, ide uz posao fudbalera. Ovo je novi izazov koji sam postavio pred sebe”, rekao je Olanjinka na predstavljanju na stadionu „Rajko Mitić”.Zvezda je transfer ovog nigerijskog igrača dogovorila još u januaru i to bez obeštećenja. On je potpisao ugovor na tri godine, uz mogućnost produžetka na još jednu.
„Imao sam već priliku da posetim stadion i oduševljen sam Marakanom. Sjajno je biti u Zvezdi, osećam se odlično, svi su me lepo dočekali i jedva čekam da zaigram. Gledao sam tokom proleća nekoliko Zvezdinih mečeva, video sam da imamo dosta kvalitetnih igrača i sjajan tim”, rekao je on, javlja Beta.
Rekao je da saigrače ne gleda kao konkurenciju.„Tu smo da pravimo zajedničke uspehe”, dodao je on.
Olanjinka je u dresu Slavije iz Praga, čiji je bio i kapiten, odigrao 183 utakmice i upisao 50 pogodaka i 26 asistencija.
On nije želeo da poredi Slaviju i Zvezdu, ali je istakao da će pružiti svoj maksimum u crveno-belom dresu.
„Još ne mogu da uporedim koja je ekipa bolja, ali ću znati odgovor na to pitanje kada budem počeo da treniram sa saigračima u Zvezdi. Što se tiče utakmice sa Interom, daću sve od sebe da ponovim te igre u Zvezdinom dresu i oduševim navijače”, rekao je Olanjinka koji će nositi dres sa brojem 14.
Sportski direktor Zvezde Mitar Mrkel je naveo da je Olanjinka bio najbolji igrač u Slaviji iz Praga i dodao da ima veliko iskustvo igranja u evropskim takmičenjima.„Verujem da će biti veliko pojačanje za Zvezdu, poseduje karakteristike koje smo tražili kod igrača za njegovu poziciju i siguran sam da naš tim sa njim dobija novu fizionomiju i snagu”, rekao je Mrkela.
On je najavio da je Zvezda blizu još jednog pojačanja.
„Ostali su tehnički detalji, ali neću o imenima. Kada je reč o odbrani, imamo dosta fudbalera koji mogu da pokriju pozicije u defanzivi i za sada nije u planu da ikog dovodimo, ali će svakako to zavisiti i od odlazaka”, istakao je Mrkela.