Vesti
Sport
Pešić: Nikola Jokić je jedan od najboljih igrača koje sam trenirao
05.07.2023. 20:00
Izvor: Politika
Pešić: Nikola Jokić je jedan od najboljih igrača koje sam trenirao
Berlin – Želimo da se kvalifikujemo za Olimpijske igre naredne godine u Parizu što verovatno znači da moramo da se plasiramo u polufinale predstojećeg Svetskog prvenstva, izjavio je selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić za nemački Zidojče cajtung prenosi Dojče vele.
Srbija će na Mundobasketu, koje će biti odigrano od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i Filipinima, biti u grupi sa Južnim Sudanom, Kinom i Portorikom.
Pešić je novinarima Zidojče cajtunga govorio o Nikoli Jokiću i dodao da još nije sigurno da li će najbolji košarkaš Denvera igrati za Srbiju na SP. On je odgovorio i na pitanje da li je Jokić najbolji košarkaš na svetu.
„Jokić je jedan od najboljih igrača koje sam trenirao. Osim njegovih izuzetnih sposobnosti, njegov veliki kvalitet je i činjenica da je on timski igrač, da ima besprekoran stav, on ima veliku ličnost. Često sam bio u Denveru i to tamo doživeo. Osim toga, tu je i veliki kontinuitet, on već sedam godina tamo igra. Taj kontinuitet je najvažnija stvar, a to smo mi u Evropi izgubili”, rekao je Pešić, javlja Tanjug.
On je naveo da je cilj Srbije plasman na OI u Parizu naredne godine.
„Želimo da se kvalifikujemo za OI. Evropa ima samo dva mesta, a Francuska je kao domaćin Igara sigurna. To znači da verovatno moramo da uđemo među četiri najbolje ekipe na prvenstvu sveta. Ima mnogo dobrih ekipa – tu su Grčka, Španija, Slovenija. A turnir je težak, dovoljna je jedna loša utakmica i sve je gotovo”, izjavio je, između ostalog, selektor Srbije.