Vesti
Sport
Đoković: Meč je mogao da ode u drugom pravcu, ali uspeo sam da zadržim nerve
10.07.2023. 20:00
Izvor: Politika
Đoković: Meč je mogao da ode u drugom pravcu, ali uspeo sam da zadržim nerve
Srpski teniser Novak Đoković rekao je posle pobede nad Hubertom Hurkačem rezultatom 3:1 (7:6 (8:6), 7:6, (8:6), 5:7, 6:4), da je meč mogao da ode u drugom pravcu, ali da je uspeo da zadrži nerve u ključnim momentima meča.
„Poštovanje za Huberta, igrao je odličan meč, sjajna predstava, ne pamtim kad sam se osećao ovako jadno u gemovima kad sam vraćao servise. Nisam uživao u meču, ali sam našao način da pobedim”, rekao je Đoković na terenu neposredno posle meča.
Srbin je istakao da nije bilo nimalo lako protiv Hurkača.
„Dobri serveri imaju prednost, nije baš meč za uživanje, ali u važnim trenucima sinoć uspeo sam da dobijem prvi set, iako je on imao 6:3 u taj-brejku, ovaj meč je mogao da ode u drugom pravcu, ali uspeo sam da zadržim nerve i da pronađem način da pobedim”, dodao je osvajač sedam pehara na Vimbldonu.
Upitan je Đoković i o činjenici da 10 godina nije izgubio na Centralnom terenu Vimbldona.
„Imam povezanost sa ovim terenom, svaki put kad izađem osećam se sve bolje. Nadam se da će ova ljubav da traje što duže”.
Na kraju je prokomentarisao i rivala u četvrtfinalu, Andreja Rubljova iz Rusije.
„Rubljov je drugačiji igrač od Hurkača, ostaje blizu osnovne linije, ali neću mnogo o taktici, moram nešto da zadržim i za sebe. Jeste da sam neke veće izazove imao, ali sutra je već novi izazov. Znam da juri svoje prvo polufinale grend slema, ali nadam se da se to neće desiti sad”, zaključio je Đoković.