Vesti
Sport
Alkaraz angažuje i psihologa pred meč sa Novakom
15.07.2023. 20:00
Izvor: Politika
Alkaraz angažuje i psihologa pred meč sa Novakom
Talentovani španski teniser Karlos Alkaraz odlučio je da angažuje psihologa pred finale Vimbldona protiv Novaka Đokovića, koji je mentalni kralj belog sporta, objavili su španski mediji.
Čini se, da je Alkaraz ipak izvukao pouke iz kraha koji je doživeo u polufinalu Rolan Garosa, gde je posle borbe u četiri seta lako poražen od srpskog asa i najvećeg igrača u istoriji tenisa.Grčevi i totalni kolaps koji je doživeo 20-godišnjak s Pirineja olakšali su Novaku posao da ga eliminiše, kasnije dođe i do rekordnog 23. Grend slem trofeja. Alkaraz je očajno raspodelio energiju protiv fizički i taktički savršeno spremnog Đokovića.
Ugledna španska „Marca“ objavila je dan uoči finala tekst u kom se navodi da Karlos Alkaraz neće trenirati u subotu, već će se maksimalno fokusirati na odmor, šetnju, a akcenat će biti na psihološkoj pripremi.
Mladi Španac koji se jako puno troši na terenu, a koji je demonstrirao silu protiv Rusa Danila Medvedeva u polufinalu Vimbldona, kog je eliminisao za samo 110 minuta u tri seta, želi u što većoj meri da oporavi svoje telo za ogromne napore koji ga očekuju protiv 36-godišnjeg Beograđanina, inače mentalne gromade u svetu tenisa i sporta.„Karlos Alkaraz i njegov tim skovali su plan kako da izbegnu da se ponovi scenario sa Rolan Garosa iz polufinala sa Đokovićem. Priznao je da priča sa svojim psihologom Isabel Balager“, navela je madridska Marca“.
Priča se i piše o tome da će prvi reket planete, kom će Novak preuzeti tron u slučaju da ga ponovo savlada, iskoristiti subotu za šetnju londonskim parkom, zajedno sa svojim timom.
I sam Alkaraz je priznao da i potvrdio da je za finalni okršaj sa Đokovićem spremio „keca iz rukava“.
„Uradiću to, ako je potrebno da pobedim. Pronaći ćemo način da radim vežbe koje mi prijaju i koriste, kako bi se što bolje pripremio za duel sa Novakom. Finale Vimbldona je moj san, sanjao sam to kao dečak. Nema razloga da se sada uplašim. Novak je legenda, ali verujem da mogu ovde, u Londonu, da ga pobedim“, poručio je Alkaraz.
Finalni meč Vimbldona zakazan je za nedelju od 15 časova, prenosi Sputnjik.