Vesti
Sport
„Želeo sam da igram u zemlji koju volim…“: Mirotić zbog pretnji odlučio da neće obući dres Partizana
22.07.2023. 20:00
Izvor: Danas
„Želeo sam da igram u zemlji koju volim…“: Mirotić zbog pretnji odlučio da neće obući dres Partizana
Doskorašnji košarkaš Barselone Nikola Mirotić, koji je sada slobodan igrač, objavio je da neće igrati za KK Parizan niti bilo koji drugi klub u Srbiji.
Mirotić se obratio na svom Instagram profilu i podelio svoju odluku.
„Želim da igram košarku i radujem se svojoj igri. Takođe, želim da moja porodica deli tu radost. Međutim, već nedeljama izlaze najrazličitije informacije o meni i nastavku moje karijere. Mimo moje volje i želje, i bez moga znanja, a svakako daleko od istine, objavljuju se nasumično pisani tekstovi. Neki od njih su bili mašta i proizvoljni zaključci pojedinaca i medija i sve je to izazvalo veliku pažnju, koju moja porodica i ja nismo želeli“, naveo je Mirotić.
On je dodao da su sa tim informacijama došle i pretnje.
„Kako su u javnost dospele izvesne informacije o daljem nastavku moje karijere u KK “Partizanu”, počele su pretnje i uvrede koje su me veoma iznenadile i povredile, jer ne želim da budem osoba koja će deliti ljude po bilo kom osnovu, a kamoli po bojama kluba. Odlučio sam da ne budem deo takve atmosfere i da ne želim ni sebe, ni svoju porodicu, da izlažem daljim neprijatnostima“, saopštio je Mirotić.
On je naglasio da nijedna pretnja nije došla iz tabora KK ”Crvena zvezda”.
„Sa njima uvek imam dobru komunikaciju i punu poštovanja. Takođe, želim da istaknem da moja želja da igram za tim u Srbiji nije bila uslovljena niti finansijskim ponudama, niti bojama bilo koga kluba, jer sam želeo da igram u zemlji koju volim, ali stvari jednostavno nisu išle u tom pravcu. Zahvaljujem se KK “Partizan” na ukazanom poverenju i želji da budem deo njihovog tima, ali sam ipak doneo odluku da je za moju porodicu i mene najbolje da karijeru nastavim u nekom od evropskih timova izvan Srbije“, poručio je Mirotić.