Vesti
Sport
Svetislav Pešić potvrdio da neće zvati strance u reprezentaciju: Dok sam ja trener, oni neće igrati za Srbiju
24.07.2023. 20:00
Izvor: Danas
Svetislav Pešić potvrdio da neće zvati strance u reprezentaciju: Dok sam ja trener, oni neće igrati za Srbiju
Selektor Svetislav Pešić ponovio je na današnjoj konferenciji za medije da „stranci“ neće nastupati za košarkašku reprezentaciju Srbije dok je on na klupi nacionalnog tima.
– Što se tiče stranaca, da ponavim: U ovom trenutku nije potreba imati stranca. Jednog dana, ne znam kada, to će se desiti. Ja sigurno neću biti tu kao trener. Nemam nikakav problem da igraju stranci za reprezentaciju Srbije. Mi nismo sami na svetu, sve zemlje igraju sa strancima, neke su promenile po pet-šest… Košarka je globalni sport, sve je moguće da se desi, ali u ovom trenutku, takvog nismo našli – izjavio je Pešić.
On nije želeo da odgovori na pitanje zašto se na spisku kandidata za predstojeći Mundobasket nije našao Miloš Teodosić, iako među pozvanima nema igrača za koje se može reći da su plejmejkeri.– Niko danas nema klasičnog plejmejkera, pa nije ni Micić klasičan. Imamo dovoljno košarkaša, dobra je stvar da je Avramović u punoj formi, apsolutno motivisan. Verujem u Avramovića, iskustvo Stefana Jovića, on je najbolji plejmejker koji se pojavio na ovim prostorima u poslednjih 20 godina i šire. Tu je Marko Gudurić koji je pokazao da može da igra na toj poziciji. Znamo šta može Jaramaz da uradi. On je bio „meč-viner“ protiv Grčke, kada se Vasa povredio. Važno je da trener njima veruje i da oni veruju sebi – izjavio je Pešić.