Vesti
Politika
Jovanović: Narodna stranka ne treba da čeka ničiji poziv, mi smo inicirali proteste "Srbija protiv nasilja"
08.08.2023. 20:00
Izvor: Blic
Jovanović: Narodna stranka ne treba da čeka ničiji poziv, mi smo inicirali proteste "Srbija protiv nasilja"
Narodna stranka saopštila je danas da ne treba da čeka ničiji poziv da bi prisustvovala sastanku tela za organizaciju protesta "Srbija protiv nasilja“, iz jednostavnog razloga - inicirala ih je.
- Zbog toga su sastanci i održavani u prostorijama Narodne stranke, a Miroslav Aleksić sedeo na mestu predsednika, gde ni on ni Borislav Novaković nisu predstavljali sebe nego stranku kojoj su donedavno pripadali. Narodna stranka će kao i do sada sve svoje resurse staviti na raspolaganje za organizaciju protesta - navodi se u saopštenju koje je potpisao Stefan Jovanović, šef poslaničkog kluba Narodne stranke.Oni su se oglasili jer je danas održan sastanak dela opozicije povodom organizacije protesta, ali i o funkcionisanju tog dela opozicije nakon cepanja Narodne stranke, i odlaska doskorašnjeg šefa poslaničkog kluba ove partije Miroslava Mikija Aleksića iz partije. Mediji prenose da je danas dogovoreno da Narodna stranka bude pozvana na sledeće okupljanje.Kako je najavljeno, već sutra će deo opozicije koji učestvuje u organizaciji protesta održati konferenciju za medije u Skupštini Srbije, a u pozivu stoji da će njoj prisustvovati i predstavnici Narodne stranke.
Ovu partiju su, inače, tokom vikenda napustili su njen doskorašnji potpredsednik Miroslav Aleksić, kao i još četvoro poslanika, i napravili Narodni pokret Srbije.