Vesti
Svet
Od fotografije sa namrštenim licem Tramp prikupio 7,1 miliona dolara
27.08.2023. 20:00
Izvor: Danas
Od fotografije sa namrštenim licem Tramp prikupio 7,1 miliona dolara
Predizborna kampanja bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa prikupila je 7,1 miliona dolara otkako je u četvrtak objavljena njegova fotografija koju je policija napravila kad se predao zatvorskim vlastima u Atlanti, u američkoj saveznoj državi Džordžiji.
Značajan deo prikupljenih sredstava dolazi od prodaje šoljica, majica te prenosnih frižidera za piće s fotografijom namrštenog lica bivšeg šefa države, javlja BBC.
Tramp se, posle optužbi za pokuša poništavanja rezultata predsedničkih izbora 2020. u Džordžiji,, predao pravosudnim vlastima, policija ga je fotografisala, a posle dvadesetak minuta formalno provedenih u zatvoru oslobođen je uz kauciju od 200.000 dolara.
Čini se da su sudski procesi podstakli Trampove pristalice, a on je prikupio skoro 20 miliona dolara u poslednje tri sedmice, otkako je protiv njega podignuta optužnica u slučajevima vezanim uz Džordžiju i upad njegovih simpatizera na Kapitol.
Tramp je u petak, odmah nakon hapšenja u Džordžiji, prikupio 4,18 miliona dolara, što se smatra dosad najvišim iznosom prikupljenim za 24 sata u predizbornoj kampanji, navodi BBC.