Vesti
Sport
Savo Milošević kandidat za selektora Bosne i Hercegovine
22.09.2023. 20:00
Izvor: Politika
Savo Milošević kandidat za selektora Bosne i Hercegovine
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je u potrazi za novim selektorom nakon što je i drugi mandat Meha Kodra trajao dve utakmice. Kako navode tamošnji mediji, prvi izbor predsednika Fudbalskog saveza BiH Vica Zeljkovića je Savo Milošević.
FS BiH je u četvrtak potvrdio raskid ugovora sa Kodrom nakon što je predsednik Vico Zeljković najavio rezove posle poraza od Islanda. Prvi koji je platio ceh je Kodro, ali i njegovi pomoćnici u stručnom štabu, pa se već krenulo u potragu za novim rešenjem.„Javnost vrlo rado želi Vahida Halilhodžića, barem većina, pošto je nemali broj onih koji popularnom Vahi prigovoraju da je i ranije trebalo da preuzme selektorsku poziciju. Ipak, kako SportSport.ba saznaje predsednik Zeljković ima nešto drugačije planove i njegova prva želja je dovođenje Save Miloševića na klupu Zmajeva. Milošević je svojevremeno bio odličan napadač, među najboljim u Evropi, posle čega se počeo baviti trenerskim poslom nakon što je jedno vreme bio angažovan u FS Srbije”, piše SportSport.ba.
Bivši srpski golgeter je prvo radio na klupi Partizana gde se zadržao oko godinu i po, da bi pre dve godine bio trener ljubljanske Olimpije, što mu je istovremeno i poslednji aranžman.
„Novi selektor će morati biti imenovan vrlo brzo jer je naredna utakmica Zmajeva 13. oktobra, reč je o gostovanju Lihtneštajnu. Tri dana kasnije u Zenici sledi okršaj sa Portugalom”, navode mediji u Bosni i Hercegovini.