Vesti
Politika
Vučić se još jednom obratio iz Njujorka: Govorio sam iz srca i iz duše celog srpskog naroda
23.09.2023. 20:00
Izvor: Danas
Vučić se još jednom obratio iz Njujorka: Govorio sam iz srca i iz duše celog srpskog naroda
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovo se obratio javnosti dan nakon govora u Ujedinjenim nacijama, poručivši da je govorio istinu, „iz srca i iz duše celog srpskog naroda“.
Na pitanje o kritikama upućenih na račun njegovog govora i sastanaka, rekao je da je to potreba da uvek budete protiv svoje zemlje, onih kojima je donji deo vaših leđa nije zadovoljan.
„Ljudi nezadovoljni funkciojom, kao deca, ne znaju šta će od besa niti od mržnje“, naveo je, dodajući da je napad na njega, napad na celu zemlju, te da je njegov prethodni govor u UN bio najgledaniji nakon Zelenskog, te da veruje da će tako proći i ovogodišnji.
Vučić je rekao da veruje da će u oktobru imati možda i do sada najvažniji sastanak sa kineskim predsednikom Sijem.
„Na moju molbu jedna od tema biće i Kosovo i Metohija“, rekao je Vučić.
On je dodao i da nije naredio podizanje borberne gotovosti Vojske Srbije.
„U toku su naše redovne aktivnosti, malo pojačane“, rekao je Vučić.
Predsednik je govorio i o sastanku sa Miroslavom Lajčakom.
– Razgovarali smo… ne znam tačno ni šta bih vam odgovorio. Ne mogu ja da kritikujem Lajčaka da bih time prebacivao krivicu. Najlakše je svima da okrive njega, Borelja, nisu ni oni krivi, ne donose oni ključne odluke. To je potpuno jasno. Nije laka situacija, razgovarao sam i sa drugim predstavnicima, nije dobro da sve bude za javnost. Kad imate posla s nekim ko je racionalan i razuman, da ne kažem normalan, uvek možete da postignete kompromis. Kad imate posla s nekim ko sve to nije, onda je teško da sagledavate budućnost, kad neko nije sasvm racionalan – naveo je predsednik.
On se danas susreo i sa pPredsednik je izjavio da mu je ovo drugi susret sa korejskim liderom, kao i da je Južna Koreja podigla centralnu Evropu koja je dosta ulagala.
– Pričali smo o digitalnoj tehnologiji. Dobro je što je Brnabić bila u Koreji, pričali smo o poljoprivredi, automobilskoj industriji, Ekspu, njehivoj kandidaturi za Busan i pozvao sam ga da poseti Srbiju. Kada završimo sa Ševčevičem, vraćamo se za Beograd – rekao je predsednik.