Vesti
Sport
Odbojkaši Srbije poraženi i od Amerike, ništa od plasmana na Olimpijske igre
07.10.2023. 20:00
Izvor: Politika
Odbojkaši Srbije poraženi i od Amerike, ništa od plasmana na Olimpijske igre
TOKIO – Muška odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je danas od Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 3:0 (25:19, 25:18, 25:17) čime je ostala bez šanse da, preko kvalifikacija u Japanu, izbori plasman na Olimpijske igre.
Amerikanci su neočekivano lako savladali izabranike Igora Kolakovića koji u nijednom setu nisu uspeli da ugroze rivala.Selekciju SAD su ka pobedi predvodili Maksvel Holt sa 13 osvojenih poena, Met Anderson i Džefri Džendrik sa po 11 i Aron Rasel sa deset.
U reprezentaciji Srbije najbolji su bili Miran Kujundžić sa 12 i Aleksandar Atanasijević sa 11 osvojenih poena, prenosi Tanjug.
Srbija će poslednji meč u kvalifikacijama za OI u Tokiju odigrati u ponedeljak protiv Slovenije.Srbija posle novog poraza definitivno nije uspela da se kvalifikuje za Olimpijske igre u Parizu sledeće godine, ali i dalje ima teoretske šanse da se nađe u glavnom gradu Francuske. Jedina nada „orlovima” ostaje plasman preko FIVB rang liste. To će se znati na osnovu rang liste koja će biti objavljena u junu sledeće godine, posle preliminarne faze Lige nacija.