Vesti
Politika
"U decembru izbori za Parlament, Pokrajinu, Beograd i 70 opština" Vučević: Oko 100 lokalnih samouprava imaće izbore u maju ili junu
08.10.2023. 20:00
Izvor: Blic
"U decembru izbori za Parlament, Pokrajinu, Beograd i 70 opština" Vučević: Oko 100 lokalnih samouprava imaće izbore u maju ili junu
Ministar odbrane i potpredsednik Vlade Miloš Vučević istakao je danas da će predstojeći izbori biti lepa prilika da se proveri ko koliko vredi i da veruje da će Aleksandar Vučić podržati SNS.
- Izbori mogu da se održe do kraja godine, verujem da ćemo imati izbore u decembru ove godine. Govorim o izborima za Narodnu skupštinu, Pokrajinsku skupštinu Vojvodine, Skupštinu Grada Beograda i 70 - ak lokalnih samouprava - rekao je Vučević u emisiji "Novo jutro", na Pink televiziji.Kako je istakao, oko 100 lokalnih samouprava, gradova i opština, imaće izbore u maju, junu sledeće godine.
- Ono što je bio zahtev opozicije, evo imaćete u dva intervala izbore, poštujuće političke dogovore i zakone. Ja mogu da kažem da sam zabrinut, jer sam prvi među jednakima u SNS, znam šta nas čeka u narednim mesecima, treba mnogo da se radi. Ja verujem da će predsednik Srbije podržati svoju stranku, mislim da je to prirodno i logično - rekao je Vučević.Vučević je rekao da veruje da će u decembru građani moći da kažu jasno i glasno kakvu Srbiju žele.
- Bojim se da ovi što su tražili izbore da ako izgube izbore da će ponovo imati priču da su pokradeni. Nećete biti pokradeni, imate više partija i lista. Oni imaju mnogo više kontrolora na biračkim kutijama nego što ih ima SNS. Svuda ste brojniji, govorim i o levoj i desnoj opoziciji. Uđite u narod i vidite šta narod ima da kaže. Biće to lepa prilika da proveri svako koliko vredi - rekao je ministar.