Vesti
Politika
Miščević ukrajinskom zvaničniku ponudila pomoć Srbije u procesu evrointegracija
09.10.2023. 20:00
Izvor: Danas
Miščević ukrajinskom zvaničniku ponudila pomoć Srbije u procesu evrointegracija
Ministarka za evropske integracije Srbije Tanja Miščević razgovarala je danas u Beogradu sa zamenikom ministra spoljnih poslova Ukrajine Jevgenom Perebinisom o procesu evrointegracija i ponudila pomoć Kijevu na putu ka EU.
Miščević je informisala Perebinisa o procesu evropskih integracija i reformama koje Srbija sprovodi duži niz godina, kao i o najvećim izazovima sa kojima se susreće na putu ka EU, saopštilo je ministarstvo za evropske integracije.
Budući da je Ukrajina dobila status kandidata za članstvo u EU prošle godine, Miščević je izrazila spremnost Srbije da podeli znanja i iskustva sa ukrajinskim zvaničnicima, u želji da im pomogne i da ih podrži u procesu evrointegracija.
Perebinis je taj predlog ocenio kao „izuzetno koristan“ i pozvao predstavnike ministarstva za evropske integracije da posete Kijev kako bi nastavili razgovore o toj temi, navodi se.
Sastanku Miščević i Perebinisa prisustvovali su i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuele Žofre i ambasadaor Ukrajine u Beogradu Volodimir Tolkač.