Vesti
Sport
Znam kako će Srbija igrati! Tvrdi da je "pročitao" Piksija: Jači su na papiru, ali...
11.10.2023. 20:00
Izvor: mondo.rs
Znam kako će Srbija igrati! Tvrdi da je "pročitao" Piksija: Jači su na papiru, ali...
Selektor Mađarske Marko Rosi tvrdi da zna kako će Srbija igrati u narednom meču.
Srbija mora da pobedi Mađarsku ako želi da preuzme prvo mesto na tabeli u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Poraz u Beogradu (2:1) znači da tim Dragana Stojkovića mora po tri boda, jer ima meč manje od rivala, a obe ekipe trenutno imaju po 10 poena. Selektor Marko Rosi je pun samopouzdanja pred taj meč.
Tvrdi da je "pročitao" Piksijevu formaciju i da zna šta može da očekuje u subotu (20.45 časova). "Očekujem da će Srbija da igra u malo defanzivnijoj formaciji, nego što je to bilo u Beogradu. Sergej Milinković-Savić biće jedan od trojice u napadu, neće biti u veznom redu. Jedino imam dilemu oko uloge za Nemanju Gudelja - da li će biti vezista ili štoper? Što se ostalih tiče potpuno smo sigurni za sistem u kom će Srbija igrati, biće ista formacija kao naša", rekao je Rosi za mađarske medije.
Ima samo reči hvale na račun srpskog tima. "Srbija je jača na papiru, vrednost njihovog tima je tri puta veća nego vrednost naše ekipe. Međutim, više puta sam isticao da su papir i teren dve različite stvari. Igrali smo četiri put do sada, dva puta smo slavili, po jednom remizirali i izgubili. Mada, to bi se takođe drugačije završilo da je bilo VAR tehnologije. Uglavnom, Srbija je na papiru favorit, ali mi imamo šanse da pobedimo, čak i da izgubimo, ništa se ne menja. Ne smemo da napravimo neku glupost, jer imamo tri utakmice posle ove", zaključio je Rosi.