Vesti
Svet
Iranski ministar: Ako napadi na Gazu odmah ne prestanu moguće širenje nasilja
13.10.2023. 20:00
Izvor: Politika
Iranski ministar: Ako napadi na Gazu odmah ne prestanu moguće širenje nasilja
Bejrut – Šef iranske diplomatije Hosein Amir-Abdolahian danas je upozorio da ako napadi Izraela na Pojas Gaze odmah ne prestanu, nasilje bi moglo da se proširi na druge delove Bliskog Istoka.
On je to rekao novinarima u Bejrutu nakon sastanka sa libanskim kolegom Abdalahom Bou Habibom, tokom kojeg su dvojica zvaničnika pozvala na obustavu napada na Gazu.
Kako prenosi Gardijan, iranski ministar se takođe sreo sa liderom Hezbolaha Hasanom Nasralom, kao i sa premijerom prelazne vlade Libana Nadžibom Mikatijem i predsednikom parlamenta te zemlje.
Amerika dozvoljava ubijanje civila
„Ono što je čudno je da u trenutku dok Amerika poziva strane na uzdržanost, istovremeno dozvoljava kriminalcima cionistima da ubijaju žene, decu i civile u Gazi”, rekao je šef iranske diplomatije.
Amir-Abdolahian je dodao da Amerika ne može da šalje oružje i bombe koje ubijaju žene i decu u Gazi, a da u isto vreme poziva na uzdržanost.
„Nama je važna bezbednost i očuvanje mira u Libanu”, rekao je posle sastanka sa Mikatijem iranski zvaničnik, prenosi Tanjug.
Šef iranske diplomatije posetio je Bagdad pre dolaska u Bejrut, a kasnije danas bi trebalo da otputuje u prestonicu Sirije Damask.