Vesti
Sport
Reprezentacija Srbije igra večeras odlučujući meč u Budimpešti
14.10.2023. 20:00
Izvor: Politika
Reprezentacija Srbije igra večeras odlučujući meč u Budimpešti
Fudbalska reprezentacija Srbije igra večeras možda i najbitniji meč u ovim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Rival u Budimpešti je selekcija Mađarske, a meč na Puškaš areni počinje u 20 časova i 45 minuta.
Mađari su nas porazili u prethodnoj utakmici u Beogradu.
Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi odlučio se na određene promene, pre svega u formaciji našeg državnog tima.
Navikli smo u prethodnim reprezentativnim akcijama da „Orlove” gledamo u formaciji sa tri centralna defanzivca, ali će gostovanje u Mađarskoj doneti promenu na tom planu.
Na teren u Budimpešti izlazi sastav sa četvoricom pozadi, gde će mesto uz levu aut liniju zauzeti bek Salcburga Aleksa Terzić, dok će na suprotnoj strani biti defanzivac Nikola Milenković.
Mesto u centralnom delu odbrane zauzima Stahinja Pavlović i Strahinja Eraković, štoperi Salcbuga, odnosno Zenita iz Sankt Petersburga.
Sastav Srbije
Vanja Milinković Savić, Milenković, Eraković, Pavlović, Terzić, Gudelj, Lukić, S. Milinković Savić, Živković, Gaćinović, Mitrović.
U centralnom delu veznog reda će uz Nemanju Gudelja (Sevilja) zauzeti vezista Fulama Saša Lukić, a nešto ispred njih naći će se fudbaler Al Hilala Sergej Milinković-Savić.
Pozicije krila zauzeće standardni Andrija Živković (PAOK), a po boku će za Srbiju verovatno zaigrati Mijat Gaćinović, fudbaler AEK-a, što bi predstavljalo veliko iznenađenje, s obzirom da se fudbaler atinskog kluba nije ni našao na prethodnom spisku reprezentacije. U špicu napada će kao najistureniji biti Aleksandar Mitrović (Al Hilal).