Vesti
Sport
Brazilski fudbaler Nejmar mora na operaciju kolena, pauzira do kraja sezone
19.10.2023. 20:00
Izvor: Politika
Brazilski fudbaler Nejmar mora na operaciju kolena, pauzira do kraja sezone
Fudbaler Al Hilala i brazilski reprezentativac Nejmar odsustvovaće do kraja sezone, pošto će morati da operiše koleno, saopštio je noćas klub iz Saudijske Arabije. U saopštenju Al Hilala se navodi da je Nejmar pokidao prednje ukrštene ligamente, a brazilski fudbaler ima i povredu meniskusa kolena. Al Hilal je objavio da će brazilski fudbaler posle operacije započeti program oporavka, koji će biti naknadno saopšten.
Nejmar se povredio na jučerašnjem meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026. između Urugvaja i Brazila (2:0), koji je odigran u Montevideu. Britanski mediji navode da oporavak posle ove vrste povrede traje oko devet meseci.
Nejmar se oglasio na društvenim mrežama, pošto je saznao da neće igrati do kraja sezone.
„Ovo je veoma tužan trenutak, najgori momenat u mojoj karijeri. Znam koliko sam jak, ali sada mi je potrebna podrška porodice i prijatelja. Nije lako proći kroz povredu i operaciju, ali zamislite kako je proći kroz sve to ponovo, četiri meseca posle iste povrede, posle dugog oporavka. Imam vjeru i u božjim sam rukama. Hvala na porukama podrške”, napisao je Nejmar na Instagramu.Nejmar je u letnjem prelaznom roku stigao u Al Hilal, a za ovaj klub odigrao je pet utakmica i postigao je jedan gol, prenosi Tanjug.