Vesti
Sport
Dragan Stojković Piksi: Moj ugovor ističe 31. decembra
13.11.2023. 20:00
Izvor: Danas
Dragan Stojković Piksi: Moj ugovor ističe 31. decembra
Dragan Stojković Piksi održaio je konferenciju za medije pred meč kvalifikacija za plasman na Evorpsko prvenstvo protiv Bugarske (19. novembar, Leskovac), ali i prijateljsku utakmicu protiv Belgije (15. novembar).
Srbiji je potreban jedan bod kako bi i mamematički obezbedili mesto na turnir u Nemačkoj 2024. godine, a Stojković je najavio da, iako je Belgija težak rival, fokus „orlova“ je apsolutno na Bugarskoj.
„Imamo veoma tešku utakmicu, sa jednim izuzetno jakim timom kao što je Belgija. Jaki su u tom ofanzivnom delu, da ne nabrajam sva ta imena koja igrjau tmao. Možda dolaze u jednom momentu, delikatnom, s obzirom na to da je naš najveći fokus na utakmici s Bugarskom, s tim u vezi, naravno da ćemo podeliti minutažu, što se Brisela tiče i ono što je najvažnije, to je da odigramo najbolje što možemo, koliko god mi bili u Briselu, naše misli će biti u Leskovcu. Očekujem tešku proveru, jer je Belgija izuzetno jak protivnik, ali na nama je da odigramo najblje moguće“, rekao je Stojković na konferenciji, piše Nova.
Otkrio je i da li će kontaktirati Mladena Krstajića, doskorašnjeg selektora Bugarske.
„Nema potrebe, isti je to tim, nema iznenađenja. Ne znam i da se čujemo, šta bi mogao da kaže na tu temu, mislim da za takvim stvarima nema potrebe, poznajemo se odlično, bili su na pragu iznenađenja u Razgradu, ali izvukli smo glavu. Tako da… Treba biti oprezan za 19. u svakom slučaju i shvatiti tu utakmicu najozbiljnije“, otkrio je Stojković.
Iako je „orlovima“ dovoljan i bod, a možda ni toliko, ukoliko Crna Gora ne savlada Litvaniju, Stojković je najavio da je cilj – pobeda.
“Ne bih ništa imao protiv, da sačekamo i tu utakmicu naravno, kao i sve što smo pratili, gledaćemo i to, oni igraju dan posle nas, mada, kako god se taj rezultat završi na kraju, ta utakmica između Crne Gore i Litvanije, mi želimo da trijumfalno završimo kvalifikacije, a tu se podrazumeva pobedu i nema tu kalkulacija. Matematički, gledate Srbiji treba bod, okej, ali stvarno mislite da ćemo mi igrati na nerešeno, stvarno mislite da ćemo reći igrajte na nula, Srbija će pucati iz svih oružja, želimo trijumfalno da završimo ove kvalifiacije. Ne bih imao ništa protiv da ovi odigraju jednu lepu utakmicu u našu korist.“
Piksi je otkrio ko sve nije tu.
„Svi igrači koji su na spisku neće biti tu iz opravdanih razloga. Lazović ima povredu zadnje lože, za Sergeja znate da ima povredu kolena, pauza sledi četiri nedelje, Gaćinović nije na spisku ali je takođe igrač koji je imao povredu zadnje lože, nisam želeo da ga stavljam na spisak. Smatram da je bolje da se oporavi i da bude kako bi trebalo da bude, nije bilo neophodno da bude ovde. Babić ima upalu grla, ako bude bio bolje i ako se bude bolje osećao on će se priključiti ekipi u sredu. Ne želimo rizik da dođe do problema sa drugim igračima.
Znate takođe da mlada reprezentacija ima ciklus ozbiljnih i važnih utakmica, u interesu srpskog fudbala i posle razgovora sa Ljubinkom Drulovićem Ratkov, Mitrović, Lučić i Ilić će biti prebačeni u mladu reprezentaciju.“
Piksi o ugovoru: „Ne brinite o mom statusu“
„Ne treba da se bojati, moj ugovor je do 31. decembra, ako se kvalifikujemo, on se produžava automatski, do kraja tog prvenstva, tog šampionata. Da li sam s nekim pričao u Savezu produžetka, nisam, niti je momenat da se priča. Tako da… Ne treba niko da brine što se tiče mog nekog statusa u reprezentaciji, biću selektor, nastavljam da radim svoj posao i verujem da ću Srbiju voditi na Evropskom prvenstvu. Ja sam od prvog januara slobodan agent, da mogu da pregovaram i razgovaram, tu mi neka FIFA pravila dozovljavaju, je l’ tako?“