Vesti
Politika
Aleksandar Vučić: Pa zar nije mnogo lakše da ja budem predsednik ko god da pobedi
02.12.2023. 20:00
Izvor: Vreme
Aleksandar Vučić: Pa zar nije mnogo lakše da ja budem predsednik ko god da pobedi
Osim uobičajenog, predsednik Republike je večeras na predizbornom skupu liste s njegovim imenom rekao i da za sebe može da nađe opravdanje za propuste ali ne i za druge
Lista "Aleksandar Vučić- Srbija ne sme da stane“ održala je predizborni skup u Beogradu u prostoru Štark arene.
Pristalice ove liste dovezlo je više stotina autobusa što je znatno otežalo saobračaj na Novom Beogradu. Pančevci danas nisu mogli da se prevezu do Beograda zato što su autobusi bili angažovani za miting.
Štark arena je bila popunjena do poslednjeg mesta. Publika je početak događaja ispratila skandiranjem i navijačkim pokličima, a program je počeo srpskom himnom.
Program je završen obraćanjem predsednika Republike Aleksandra Vučića, člana SNS. Njegov izlazak na binu propraćen je skandiranjem "Aco Srbine“.
Razmišljajući kako da počne govor, rekao je predsednik, odlučio je da počne od kritike "kako da sebe i svakoga od nas iz vlasti kritikujem za nešto što smo morali drugačije“. Tim povodom podsetio je na uslove u kojima žive Dejan Pajović i njegova majka pokraj Čačka i zaključio da zbog velikih nacionalnih tema može da pronađe malo opravdanje za sebe.
"Ne mogu da nađem opravdanje za one ljude koji su imali mnogo više vremena, a živeli su samo za sebe, kancelariju, opštinski automobil. To je ono što moramo promeniti“, rekao je on.Zatim je objasnio zašto je među govornicima i Toma Nikolić, naveo da se u zemlju vraća gotovo isti broj ljudi koliko i odlazi što nije bilo 45 do 50 godina, da ne vodimo politiku mržnje za razliku od drugih čija kampanja "podseća na vic i to loš“, rekao je da nije njegov posao da se usklađuje sa drugima nego sa njegovim narodom, pomenuo je one koji ga kritikuju zbog toga ko su mu otac i majka, pohvalio se da 2012. nije bilo ni za penzije a danas ima pet milijardi evra na računu, pomenuo je i Kosovu, rekao da su ga posle Banjske svi napali i da "jedino znaju je da optužuju Srbiju“, podsetio da su "teški trenuci na KiM, ali mi nikada nećemo okrenuti leđa od njih“.
Rekao je i ovo:
"Kažu da sam ucenio građane, da ako ne pobedi lista Srbija ne sme da stane, ja neću biti predsednik. Pa zar nije mnogo lakše da ja budem predsednik ko god da pobedi. Ali ja neću to reći, za mene nije fotelja sve, za mene je Srbija sve, neću da vladam sa onima koji hoće da unište Srbiju.“
Prisutni u Areni su ga više puta prekidali skandiranjem i aplauzom,
Pre Aleksandra Vučića, govorili su o uspesima Srbije i njenog predsednika i Aleksandar Šapić, Lazar Ristovski, Tatjana Macura, Toma Nikolić, Svetlana Vujović, i Miloš Vučević koji je otvorio skup. Osim njih, sa ekrana su se okupljenima javljale razne javne ličnosti.