Vesti
Žuta štampa
Toma Zdravkovič se ženio 4 puta, a samo jedna žena je dobila pesmu! Razvod od nje ga je bacio u očaj, pio je, nije izlazio iz kuće
25.12.2023. 20:00
Izvor: Kurir
Toma Zdravkovič se ženio 4 puta, a samo jedna žena je dobila pesmu! Razvod od nje ga je bacio u očaj, pio je, nije izlazio iz kuće
Toma Zdravković ženio se četiri puta, a njegova treća supruga, za koju se pisalo da mu je bila najveća ljubav, bila je Nada Radanović.
Nju u filmu „Toma”, ostvarenju o životu čuvenog pevača, tumači Milena Radulović. Venčanje Tome i Nade odigralo se u julu 1972. godine, na Ostrvu cveća u Crnoj Gori.
Kuma im je bila glumica Olivera Katarina, mladenci su tada, prema svedočenjima, bili ludo zaljubljeni jedno u drugo, međutim, brak nije dugo opstao.
Krah ove ljubavi bacio je Zdravkovića u očaj. Kako je kasnije ispričao njegov brat Novica Zdravković, rastanak sa njom mu je naročito teško pao i tada se odao alkoholu i danima nije izlazio iz kuće.
Posvetio joj je i stihove pesme „Nado, Nado”.
Tomina prva žena bila je Olgica, koju je upoznao u zrenjaninskom hotelu "Vojvodina". S njoj je dobi ćerku Žaklinu, ali taj brak nije dugo trajao. Razveli su se u Osijeku.
U beogradskom "Gradskom podrumu" upoznao je Milicu Božić s kojom se posle nekoliko meseci venčao. Razveli su se posle dve godine jer ona viš enije mogla da podnese njegove poroke alkohol i kocku.
Treća žena bila je Nada, dok je četvrta Goca, koja je ostala s njim do smrti. Ona živi u Kanadi, imaju sina, a svake godine dođe u Beograd na godišnjicu njegove smrti.