Vesti
Sport
Novak: Malo sam zarđao…
31.12.2023. 20:00
Izvor: vesti-online.com
Novak: Malo sam zarđao…
Novak Đoković, prvi reket sveta, savladao je Džidžena Džanga sa 6:3, 6:2 u prvom meču Srbije protiv Kine u okviru Junajted kupa, ali kako je istakao, u početku duela se osećao „malo zarđao“.
Nije počeo sjajno Đoković meč, ali bilo je to očekivano jer se sa Džangom sastaje prvi put u karijeri. O tome je srpski as govorio i posle pobede.
– Malo sam zarđao na početku. Van tempa i ritma u prvih 5-6 gemova, ali to je normalno. Kada niste igrali zvaničan meč mesec dana, potrebno je vreme da motori prorade. On je dobro servirao, nije imao šta da izgubi. Kada sam ga brejknuo, tada se momentum prebacio na moju stranu. Da dobijem u dva seta prvi meč u sezoni, uvek je dobro – rekao je Đoković.
Srpski tim ima sjajnu podršku u Pertu u šta se uverio i Novak.
– Naravno, sjajano je biti ponovo ovde u Peru. Hvala svima što ste došli. Nova godina je za nekoliko sati, cenim to. Deset godina je prošlo od kako sam bio u Pertu. Ova arena je jedna od najlepših u kojoj sam ikad igrao. Australija je moje srećno mesto. Nedostajalo mi je da igram u Pertu pred vama. Hvala što ste došli – rekao je srpski as.
Prvi reket sveta igraće i miks dubl sa Olgom Danilović zbog čega se prisetio kada je poslednji put odigrao takav meč.
– Pre nekoliko dana na treningu. Zapravo, od Olimpijskih igara u Tokiju. Olgu dobro poznajem. Nadam se da će pobediti. Ako ne, vraćamo se da završimo posao u miksu – zaključio je Đoković.