Vesti
Sport
Đoković se oglasio posle povrede
03.01.2024. 20:00
Izvor: Politika
Đoković se oglasio posle povrede
Srpski teniser Novak Đoković izjavio je danas u Pertu da će biti spreman za Australijan open i dodao da su njegove misli okrenute ka prvom grend slem turniru sezone u Melburnu, prenose australijski mediji.
Đoković je ranije danas izgubio od Australijanca Aleksa de Minora 6:4, 6:4 u prvom meču četvrtfinala Junajted kupa.Đoković je tokom meča sa De Minorom imao problema sa povredom zgloba desne ruke.
"Imao sam veliku nelagodu poslednja dva dana, tokom jučerašnjeg meča, a naročito današnjeg kada se značajno pogoršalo. Da budem iskren, mislim da će sve da bude u redu. Imalo je ogroman uticaj na moju igru, pogotovo na forhendu i na servisu. Ne želim da provedem previše vremena pričajući o tome i da oduzmem bilo šta od zasluga De Minoru za pobedu. Bio je veoma čvrst, kao i uvek. Moramo da nastavimo dalje, a moje misli su već u Melburnu", rekao je Đoković na konferenciji za medije u Pertu.
Srbija nije uspela da se plasira u polufinale ovog takmičenja, pošto je drugi poen Australiji donela Ajla Tomljanović pobedom nad Natalijom Stevanović 6:1, 6:1.Đoković brani titulu na Australijan openu, koji će biti odigran od 14. do 28. januara.
"Sve je to deo priprema za Australijan open, nadam se da ću tamo igrati najbolje. Opet, nikada nije lepo izgubiti meč, ali znate neću dugo da mislim o tome", zaključio je najbolji teniser sveta.