Vesti
Sport
Partizan tvrdi da ne postoji „slučaj Kaboklo“: Situacija je čista, italijanski sud nije nadležan
11.01.2024. 20:00
Izvor: Danas
Partizan tvrdi da ne postoji „slučaj Kaboklo“: Situacija je čista, italijanski sud nije nadležan
Predsednik Partizana Ostoja Mijailović izjavio je posle vesti da je Arbitražni sud italijanske lige prihvatio žalbu Venecije na odlazak Bruna Kabokla iz ovog kluba, da su crno-beli ispravno registrovali brazilskog košarkaša.
Košarkaški klub Venecija saopštio je ranije da je Arbitražni sud Serije A prihvatio žalbu protiv Kabokla, koji je, kako tvrdi italijanski tim, odbio da poštuje svoje ugovorne obaveze.
„Partizan je po odluci FIBA platio obeštećenje od 150.000 evra i za igrača dobio LOC (letter of clearence) bez kojeg on ne bi ni mogao da bude registrovan. Samim tim, situacija je čista i na nju ne može da utiče nikakva odluka arbitraže koja za ovaj slučaj nije ni nadležna“, izjavio je Mijailović za Mozzart Sport.Kaboklo je početkom novembra prošle godine potpisao ugovor sa Partizanom, a crno-beli su tada dobili dozvolu FIBA da potpišu ugovor sa Brazilcem.
Kaboklo je drugi deo prošle sezone nastupao za Ulm, a krajem juna 2023. potpisao ugovor sa Venecijom.Posle dobrih igara na Svetskom prvenstvu nije želeo da se priključi italijanskom klubu, a onda je u novembru prošle godine potpisao ugovor sa Partizanom.
Agencija koja zastupa brazilskog košarkaša je saopštila tada da Kaboklo nije imao potpisan ugovor, već predugovor sa Venecijom i da nije bilo nikakvih prepreka da pređe u Partizan posle odluke FIBA.