Vesti
Žuta štampa
Severina Vučković: Kako je pevačica iz Hrvatske ujedinila kulturnu javnost bivše Jugoslavije?
26.01.2024. 20:00
Izvor: Danas
Severina Vučković: Kako je pevačica iz Hrvatske ujedinila kulturnu javnost bivše Jugoslavije?
Niko ko je ovih dana pročitao vest da je Severina Vučković izgubila starateljstvo nad sinom Aleksandrom, nije ostao ravnodušan.
Vrhovni sud Hrvatske doneo je odluku da majci Severini Vučković oduzme dete, a okolnosti pod kojima je revizija prvobitne odluke doneta u korist oca Milana Popovića danima intrigiraju javnost.
Severinu je prvo na društvenim mrežama podržala masa javnih ličnosti, zgrožena odlukom suda, osvanuo je i proglas koji su potpisale brojne uticajne ličnosti poput Šerbedžije, Jergovića, Dežulovića i drugih. Vedrana Rudan je u svom prepoznatljivom stilu napisala “brutalno pismo podrške” Severini koje je izazvalo bum na mrežama, a onda se desila i eksplozija.
Za eksploziju je zadužena knjižara “Bookara” koja je na svom zvaničnom Fejsbuk profilu izvređala Severinu, jer “radije pravi lokne umesto da detetu kupuje slikovnice”, a onda i isprozivala sve književnike koji su javno stali na njenu stranu. Kao posledica toga, izdavačka kuća Fokus povukla je svoje knjige iz pomenute knjižare, a dobili su i na stotine komentara osude.
Rat između Severine i njenog bivšeg partnera Milana Popovića traje već godinama, a negde u avgustu 2022. malo drugačija porodična drama punila je medijske naslove. Zagrebačka policija privela je Severinu za potrebe kriminalističkog istraživanja, a povod svemu bila je neprimerena prepirka koja se dogodila u splitskom domu majke poznate pevačice. Prema prijavi sestre Marijane, pevačica se navodno obrušila na nju i to pred njihovom majkom oko jedan sat posle ponoći kada se iz stana orila buka, a sestre su se navodno žestoko rvale nakon čega je pevačica otišla na svoju stranu, a njena sestra u bolnicu. Zadobila je niz podliva na glavi i leđima, a na telu su joj lekari uočili i posekotine.
Naravno, na kraju se ispostavilo da je vinovnik i ove drame bio Milan Popović. Severina i Milan svoj prljav veš godinama šire po domaćim medijima, a Milanu Popoviću je naročito smetalo što njegov sin provodi vreme sa Severininim tadašnjim partnerom, Igorom Kojićem.
Nakon što su se Severina i Igor razišli, Milan je brzo promenio mišljenje i sa Kojićem postao dobar prijatelj. Toliko dobar, da je sina Aleksandra kao iznenađenje doveo na Igorov rođendan i sve to zabeležio na društvenim mrežama.
Iako je Severinino privođenje u zagrebačku policiju šokiralo javnost, ovo nije prvi put da je kršila javni red i mir. Podsetimo, u aprilu 2020. godine, Severina je prekršila policijski čas kada je u svom BMW-u zagrebačkih tablica zaustavljena na Bežanijskoj Kosi i tu na licu mesta platila kaznu od 50.000 dinara.
Severina Vučković je rođena 21. aprila 1972. godine u Splitu. Sa 17 godina je počela profesionalno da se bavi pevanjem. Objavila je 12 albuma i sarađivala sa najvećim imenima balkanske muzičke scene. Oprobala se i kao manekenka, voditeljka i glumica.