Vesti
Svet
Sud odbio zahtev Šer za starateljstvom nad sinom starim 47 godina
30.01.2024. 20:00
Izvor: Politika
Sud odbio zahtev Šer za starateljstvom nad sinom starim 47 godina
Viši sud u Los Anđelesu odbio je zahtev američke pevačice Šer da njen sin Ilajdža Blu Olman (47) bude stavljen pod sudsko starateljstvo po hitnom postupku, nakon što je pevačica tvrdila da Olmana velika količina nasleđenog novca dovodi u opasnost zbog njegovih problema sa mentalnim zdravljem i zloupotrebom supstanci.
Olmanovi advokati priznali su da on ima problema, ali tvrde da je sada dobro, da se leči i da je u boljim odnosima sa suprugom, prenosi Glas Amerike.
"Oduševljeni smo što je sud uvideo da mu nije potrebna privremena zaštita. Ima veliku podršku, odlično mu ide", rekao je Olmanov advokat.
Advokati Šer tvrde da Olman dobija podršku od ljudi koji mu govore šta želi da čuje i koji umanjuju ozbiljnost njegovih problema, dodajući da nije istina da je on mentalno bolje.
Takođe su izneli da on pati od bipolarnog poremećaja, da je do nedavno bio beskućnik i da bi velika količina novca mogla da mu obezbedi pristup lekovima koji bi mogli da ugroze njegov život.
Kako se navodi, pevačica ne traži direktnu kontrolu nad Olmanovim novcem nasleđenim od oca i bila bi zadovoljna da stručna osoba koju imenuje sud upravlja njegovim finansijama.
Iako je zahtev za hitno starateljstvo odbijen, sudija Džesika Askategi ipak će na saslušanju u martu razmotriti dugoročnije starateljstvo, prenosi Tanjug.