Vesti
Svet
Talas štrajkova u Nemačkoj proširuje se na najprometnije aerodrome
31.01.2024. 20:00
Izvor: RTV
Talas štrajkova u Nemačkoj proširuje se na najprometnije aerodrome
Berlin - Protesti radnika u Nemačkoj će se sutra proširiti i na neke važne aerodrome, uključujući onaj najprometniji u Frankfurtu, nakon što je sindikat Verdi pozvao na štrajk osoblja koje obezbeđuje bezbednost na aerodromima da bi tako povećao pritisak na Vladu Nemačke prilikom pregovora o platama.
"Bezbednosni kontrolni punktovi van tranzitne zone će biti zatvoreni i zbog toga putnici neće moći da se ukrcaju na letove iz Frankfurta", navodi se u saopštenju operatera frankfurtskog aerodroma, kompanije Fraport.
Svi putnici koji su želeli da sutra polete sa frankfurtskog aerodroma će morati da promene planove, prenosi Rojters. Portparol Aerodroma Berlin-Brandenburg je rekao da su svi sutrašnji odlazni letovi otkazani, ali da će se situacija na berlinskom aerodromu vratiti u normalu u petak.
Aerodrom Hamburg saopštio je da će preduzeti slične mere. "Svih 126 odlaznih letova u četvrtak će biti otkazano ili će se realizovati bez putnika", saopštio je hamburški aerodrom i dodao da sutra treba očekivati i kašnjenja i otkazivanja dolaznih letova.